Heidi Van Tielen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Heidi Van Tielen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 6 oktober 1985
Land Vlag van België België
Beroep Radiopresentator
Stemactrice / voice-over
Televisiepresentatrice (voormalig)
Jaren actief 2008-heden
Bekend van JOE fm
Qmusic
Vitaya
Portaal  Portaalicoon   Media

Heidi Van Tielen (Borgerhout, 6 oktober 1985) is een Belgisch presentatrice, voice-over en stemactrice die voor het radiostation Joe werkt. Ze is de jongere zus van Erika Van Tielen.

Opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Van Tielen studeerde in 2008 af aan de Katholieke Universiteit Leuven in de klassieke filologie. Daarnaast behaalde ze ook een lerarendiploma.[1]

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Medialaan en DPG Media[bewerken | brontekst bewerken]

Van Tielen ging in 2008 aan de slag als nieuwslezeres en redactielid bij Q-music. In 2009 maakte ze de overstap naar zusterzender JOE fm, waar ze co-presentatrice werd van Raf Van Brussel en Alexandra Potvin in hun toenmalige ochtendprogramma. Vanaf april 2012 kreeg ze haar eigen programma's op de zender, met eerst het romantische avondprogramma Heartbeats en vanaf maart 2015 nog enkele maanden 90's Unlimited op het middaguur. In het najaar van 2015 keerde ze terug naar Qmusic en werd ze er vier jaar lang de co-presentatrice van gewezen Studio Brussel-stem Sam De Bruyn. Tijdens het radioseizoen 2015-2016 presenteerden ze er het avondblok tussen 16 en 19 uur en vanaf het najaar 2016 verzorgen ze de ochtendspits tussen 6 en 9 uur[2], waarbij ze vanaf 2018 werden geflankeerd door Wim Oosterlinck.

In juni 2019 laste Van Tielen een pauze in op de radio. Nadat ze bekend maakte dat ze zwanger was van haar eerste kindje, verdween Van Tielen een maand later van de radio.[3] Eind oktober 2019 beviel ze van een zoon, Magnus.[4] Een jaar later zocht ze haar liefde voor de radio terug op. Ze keerde terug naar Joe en presenteert op vrijdagavond het programma Joe Funk & Disco Fever (ook zaterdagavond, maar dan wordt het gepresenteerd door Alexandra Potvin).[5] Vanaf het najaar van 2022 presenteert Van Tielen samen met Bart-Jan Depraetere het programma Soulmates, dat het voormiddagblok vormt op werkdagen. In dat programma draait het duo voornamelijk soul-, funk- en disconummers uit alle decennia.

Naast haar radiowerk doet Van Tielen ook regelmatig stemmenwerk. Zo was ze de stem van het VTM-programma Binnen De Minuut en leest ze verschillende programma’s in voor Vitaya. Voor die laatste zender maakte ze in 2013 ook haar debuut als televisiepresentatrice, van het programma De Make-Under. In 2016 sprak ze de Vlaamse stem in van Gazelle voor de tekenfilm Zootropolis.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]