Joris Hessels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Joris Hessels
Joris Hessels (2020)
Algemene informatie
Geboren 23 augustus 1980
Geboorteplaats Sint-Niklaas
Land Vlag van België België
Werk
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Joris Hessels (Sint-Niklaas, 23 augustus 1980) is een Vlaams acteur en radio- en televisiepresentator.

Opleiding en theater[bewerken | brontekst bewerken]

Joris Hessels studeerde af in 2003 aan de opleiding Drama van het RITCS in Brussel. Als theateracteur speelde hij reeds bij BRONKS, Het Gevolg, HETPALEIS, KOPERGIETERY, Steigeisen, Studio Orka, Compagnie Cecilia en Theater Ultima Thule.

Acteur[bewerken | brontekst bewerken]

Hessels speelde ook als Nick Duynslager in de televisieserie Rupel. Van 2004 tot 2008 had hij als Oscar een hoofdrol in de Ketnetserie Smos. In 2003 had hij een gastrol in W817 als student informatica.

Daarna volgden rollen in Zuidflank als Michiel in 2013 en Vriendinnen als Stan in 2014. In 2016 vertolkte hij de rol van wetsdokter Fabian Steppe in de VTM-serie Coppers. Hij speelde ook de vader van Professor T. in het laatste seizoen van de gelijknamige serie. In januari 2019 kwam op commerciële zender Vier het meeslepende De Dag, geschreven door Jonas Geirnaert en diens vriendin Julie Mahieu, uit. Hessels speelt hierin een inspecteur van de speciale eenheden.

In 2019 speelde hij mee in Geub als Pannenkoek, de beste vriend van Philippe Geubels.

In 2021 was hij te zien als physical coach, Jurgen D´Haenens, in de serie Albatros.

Radio[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2022 presenteerde hij op zondagmorgen de Radio 2 Nieuwjaarsbrief, een programma waar bekende Vlamingen geïnterviewd werden over hun leefwereld.

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Samen met zijn vriend en mede-acteur Dominique Van Malder trok hij in 2015 voor het Canvasprogramma Radio Gaga met een mobiele radiostudio naar plekken in België waar mooie en ontroerende verhalen te rapen waren. Het programma werd met veel lof onthaald en er volgde een tweede reeks in 2016.[1], alsook een derde in 2017.

In 2018 werkte Hessels aan een nieuw programma, De Weekenden, dat vanaf december 2018 werd uitgezonden. In het programma beelden van de maandelijkse bijeenkomsten die Hessels had met negen mensen dat jaar, en beelden die die personen met een camera opnamen in hun eigen omgeving. De bijeenkomsten waren weekends in het wijnkasteel Haksberg in Tielt-Winge. De personen waren geselecteerd op de gebeurtenissen met grote impact in hun leven in het voorbije jaar. Een man die vorig jaar zijn vrouw verloor aan kanker en drie weken na haar overlijden zelf met kanker werd gediagnosticeerd, een jong dement persoon, iemand met ambitie voor een carrière in hiphop, iemand die op pensioen ging, ...[2]

In 2019 werkte hij aan het programma “Gentbrugge” een programma over de deelgemeente van Gent bij de Schelde.