Rani De Coninck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Rani De Coninck (Lochristi, 5 augustus 1970) is een Vlaamse tv-presentatrice. '

Loopbaan[bewerken]

De Coninck startte als presentatrice bij de VRT, waar zij onder andere het programma De Droomfabriek presenteerde. Zij ging daarna over naar de regionale tv-zender AVS, waar zij lange tijd nieuwsanker was. De Coninck presenteerde vanaf 1 januari 2006 het VTM-programma Vips. Ze werd ook de eerste Miss Belgian Beauty in 1991.

Op 2 september 2006 presenteerde de Coninck de Miss Belgium Earth-verkiezing 2006. In de zangwedstrijd Just the Two of Us (2006) vormde De Coninck een zangduo met Günther Neefs. In januari 2007 nam ze de presentatie van Het Verstand Van Vlaanderen over van Koen Wauters, die op dat moment meedeed aan Parijs-Dakar. Voor het programma Celebrity Shock reisde De Coninck samen met voetballer Gilles De Bilde naar Thailand, waar ze speciale kuren onderging. Het programma was te zien op VTM. Samen met juryleden Peter Goossens, Dirk De Prins en Christel Cabanier presenteerde De Coninck het realityprogramma Mijn Restaurant (VTM). In het najaar van 2014 nam ze deel aan De Slimste Mens ter Wereld op VIER.

De Coninck heeft drie kinderen: een zoon en dochter bij haar ex-man Gust De Coster en een zoon bij haar huidige partner, een voormalig creatief directeur bij de Vlaamse Media Maatschappij.

Televisie[bewerken]