Peter Verhoeven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Peter Verhoeven
Peter Verhoeven
Geboren 29 oktober 1972
Land Vlag van België België
Beroep Radiopresentator
Televisiepresentator
Jaren actief 1995 - heden
Bekend van Radio 2
Radio 1
Qmusic
ATV
Joe
Portaal  Portaalicoon   Media

Peter Verhoeven (29 oktober 1972) is een Vlaams radio- en televisiepresentator. Hij was zestien jaar lang een van de vaste stemmen van radiozender Qmusic. Sinds juni 2021 is hij terug te horen op radiozender Topradio.

Radio[bewerken | brontekst bewerken]

Na al sinds zijn twaalfde levensjaar met het medium te zijn bezig geweest, met onder meer jobs bij de lokale radiostations Radio Flash, Radio Metropolys en Radio Ace, begon Verhoeven in 1995 als reporter-presentator bij Radio 2. Enige tijd later werd hij ook invaller bij Radio 1. Hij werkte eveneens achter de schermen bij Radio Contact en Topradio, onder meer als freelance radiotechnicus van Jurgen Verstrepen voor diens talk radio-programma en als presentator.

In 2000 maakte hij de volwaardige overstap naar de Vlaamse Media Maatschappij, waar vanaf dan aan de opstart van de eerste Belgische nationale commerciële radiozender werd gewerkt. Die kwam er op 12 november 2001 in de vorm van Q-music. Hij presenteerde acht jaar lang het programmablok tussen 10 en 12 uur. Op eigen vraag verkaste Verhoeven in november 2010 naar het weekend, waar hij vanaf dan iedere zondagmiddag de hitlijst iTunes Top 40 (oorspronkelijk iTunes Top 30) presenteerde, vanaf februari 2011 nog aangevuld met het vrijdagavondprogramma Que Pasa. Beide programma's presenteerde hij voor het laatst in augustus 2014.

Zowel in de zomer van 2013 als die van 2014 en 2015 was Verhoeven zeer frequent te horen op Q-music, daar hij naast zijn reguliere programma's ook iedere weekdag de programma's Shuffle en The Sound of Sea (samen met Vincent Vangeel) presenteerde. In de zomer van 2014 presenteerde hij bovendien ook nog de Top 40 Hitlist op zaterdag, wat maakte dat hij voor een periode van 64 dagen iedere dag op de radiozender te horen was en tegelijkertijd ook te zien op Telenet kanaal 39.

Van 1 november 2014 tot en met 17 december 2017 presenteerde Verhoeven op Q-music ieder weekend een laatavondprogramma vanuit een homestudio in Los Angeles in de Verenigde Staten, waar hij sinds het voorjaar 2014 permanent woont. Het programma werd ook op televisie uitgezonden via Kanaal 39 van Telenet Digitale televisie en was ook te volgen via de website van Qmusic. Tot de zomer van 2015 was dit iedere zaterdag en zondag het programma Peter QSA en vanaf het najaar 2015 iedere zondag LA Chill. De verandering kwam er omdat de directie van Qmusic om het weekend af te sluiten een "rustiger" radioconcept wou dan de vrijdag- en de zaterdagavond. Verhoeven deed in zijn radioshow alles zelf, van presentatie en radiotechniek tot de regie van het beeld. Het programma werd live uitgezonden en het signaal komt integraal vanuit Los Angeles in High Definition 1080i.

In januari 2018 stapte Verhoeven over van Qmusic naar zusterzender Joe, om er vanaf dan iedere werkdag de pre-ochtendshow tussen 4 en 6 uur te gaan presenteren, naast een zaterdags dansprogramma tussen 21 uur en middernacht. Eind december 2019 verdween hij van de zender.[bron?]

Sinds juni 2021 is Verhoeven te horen op TOPradio. Hij doet er de dagelijkse avondspits van maandag tot vrijdag tussen 16 uur en 19 uur, live vanuit zijn thuisstudio in Los Angeles. Door het tijdsverschil maakt Verhoeven zijn programma 's ochtendsvroeg (lokale tijd)[1] In het eerste jaar van zijn programma deed Verhoeven het marktaandeel van de avondspits met 80% stijgen.

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Verhoeven was tussen 2003 en 2008 nieuwsanker op de Antwerpse regionale televisiezender ATV.

Stemmenwerk[bewerken | brontekst bewerken]

Verhoeven doet ook reclamespots op radio en televisie. Verder deed hij onder meer het stemmenwerk voor het programma Royalty op VTM en was hij geruime tijd de zenderstem van GUNKtv, een digitale jongerenzender van Telenet.

Ter ondersteuning van zijn stemmenwerk had Verhoeven van 2002 tot 2014 een eigen opnamestudio in Grobbendonk. Sinds hij in het voorjaar 2014 naar Los Angeles is verhuisd, maakt hij voor dit werk gebruik van zijn daar opgezette persoonlijke opname- en montagestudio, die naast zijn radiostudio is gebouwd.