Naar inhoud springen

Joren Carels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Joren Carels
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1991Bewerken op Wikidata
Land Vlag van België België
Werk
Beroep presentator
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Joren Carels (1991) is een Vlaams radiomaker.

Carels uit Haacht deed zijn eerste radio-ervaring op bij de lokale zender Utopia uit Baal en het jongerenproject De overname van de VRT. Tijdens zijn studies aan het Rits begon hij te werken voor Studio Brussel, waar hij doorheen de jaren voornamelijk weekendprogramma's presenteerde zoals De Maxx en Hit 50. Hij was er ook een van de drie stemmen van De eindafrekening 2012.

Midden 2017 keerde Carels terug naar Qmusic, waar hij in 2009 al deelnam aan het interne opleidingsprogramma "Q-academy". Van augustus 2017 tot juni 2019 was hij er hoofdzakelijk producer van het dagelijkse avondprogramma F.C. Fierens van Vincent Fierens. Vanaf februari 2018 combineert hij dit met presentatiewerk; aanvankelijk slechts als invaller, maar vanaf september 2018 ook met een vast programma op zondagavond. Sinds september 2019 presenteren Fierens en Carels iedere werkdag samen het avondprogramma Radio Liberation Front. Tijdens de zomer van 2020 presenteerde hij vanuit de Q-Hotspot in Oostende voor het laatst op Qmusic.

Sinds september 2021 is hij actief bij Radio 1. Hij werkt er mee aan o.a. 'Classic Stories' en het eindejaarsprogramma 'Dwars Door 21'.