Jolien Roets

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jolien Roets
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 18 juni 1985
Origine Vlag van België België
Beroep Radiopresentatrice
Jaren actief 2010 - heden
Bekend van Q-music
Portaal  Portaalicoon   Media

Jolien Roets (Lokeren, 18 juni 1985) is een Belgische radiopresentatrice. Ze presenteert sinds 2010 op het Vlaamse radiostation Q-music.

Studies[bewerken]

Roets behaalde een diploma vertaler Nederlands-Engels-Italiaans volgde nadien een masteropleiding journalistiek, optie radio en televisie, aan de Erasmushogeschool Brussel. Ze studeerde af in 2009, waarna ze zich in maart 2010 aansloot bij de Q-academy, de radio-opleiding van Q-music.

Carrière[bewerken]

Radio[bewerken]

Roets startte in september 2010 als presentatrice op Q-music. Ze volgde Serge De Marre op als vaste stem van het avondprogramma van maandag tot donderdag tussen 20 en 23 uur. Vanaf december 2010 vormde ze daarnaast een vast trio met Rik Boey en Vincent Vangeel, dat instond voor de vervangingen van de toenmalige ochtendshow van Sven Ornelis en Kürt Rogiers en van het toenmalige avondspitsprogramma van Wim Oosterlinck en Anke Buckinx. Vanaf februari 2011 combineerde ze dat alles ook met het vrijdagavondprogramma Que Pasa, dat ze presenteerde aan de zijde van Peter Verhoeven en Vincent Vangeel.

Vanaf september 2012 was Roets twee jaar lang de vaste presentatrice van het voormiddagprogramma tussen 10 en 12 uur op werkdagen. Daartoe stopte ze in juni 2012 met haar avondblok en in augustus 2012 met Que Pasa en de vervangformatie.

Tussen september 2014 en juni 2015 vormde Roets een duo met Vincent Fierens. Samen verzorgden ze de weekendochtend tussen 7 en 10 uur. Met deze formatie stond ze wederom in voor de vervangingen tijdens de doordeweekse ochtend- en avondspits.

Sinds september 2015 presenteerde ze iedere werkdag op het middaguur het verzoekprogramma Vrije Radio. Hiermee is ze in mei 2018 mee gestopt om het programma You Make Us Proud, een programma naar aanleiding van de Rode Duivels op het wk voetbal, te presenteren. Hier stopte ze echter al snel mee om haar te kunnen voorbereiden voor het programma At the festivals dat ze de hele zomer van 2018 presenteerde op Q2.

Sinds oktober 2018 heeft Jolien 2 programma's op qmusic. Zo presenteert ze iedere vrijdagavond aan de zijde van Vincent Fierens met het programma F.C. Fierens & Roets. Ook is ze iedere zondagavond te horen van 22-23 met het programma Sunday special waar elke week een specifiek thema of artiest centraal staat.

Televisie[bewerken]

Roets is de vaste stem van tv-zender Vitaya. Sinds 2014 spreekt ze ook een aantal televisieprogramma's in voor VTM. Het ging daarbij onder meer al om The Taste en Familieraad in 2014 en om Valkuil en de Vlaamse versie van het dierenprogramma Expédition Pairi Daiza in 2015.

Muziek[bewerken]

In mei 2011 organiseerde Q-music met DJ-Idool een zangwedstrijd voor haar radiopresentatoren, als kwinkslag naar de toen op televisie lopende populaire talentenjacht Idool 2011. Roets werd hierbij door de luisteraars tot beste zangeres verkozen. Ze gaf heimelijk een gevolg aan deze overwinning door onder de schuilnaam August samen met Rik Boey en Vincent Vangeel een muzieksingle op te nemen, getiteld 'A new day', die in samenspraak met de muziekprogrammeur vanaf 4 juli van dat jaar meermaals per dag op de zender werd gedraaid, zonder dat hun andere collega's en de luisteraars wisten dat het om hen ging. De onthulling volgde een maand later, 4 augustus, in de televisietalkshow Villa Vanthilt op Eén, waarna het nummer nog wekenlang een populaire zomerhit bleef. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Q-music, lanceerde August op 12 oktober 2011 nog een tweede single, 'Thanks to you', die het themalied voor de toenmalige festiviteiten werd.

Hoewel Roets ook ten tijde van August lovende kritieken kreeg, lijkt ze vooralsnog geen ambitie te koesteren tot een muzikale carrière. Wel onderhoudt ze in haar vrije tijd een reeks zanglessen. In juni 2015 trad ze weer eenmalig op als zangeres op Q-music, toen ze in de ochtendshow Arne Vanhaecke verving in de wekelijkse rubriek waarbij samen met Born Crain een komische musicalmedley wordt gezongen.