Armin van Buuren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Armin van Buuren
Armin van Buuren in Armin Only (2017).
Algemene informatie
Volledige naam Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren
Geboren 25 december 1976
Geboorteplaats Leiden
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1995-heden
Genre(s) Trance
Beroep diskjockey en muziekproducent
Invloed(en) Jean Michel Jarre, Ben Liebrand
Label(s) Armada Music, A State Of Trance, Rave Culture
Act(s) The Streamers
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Handtekening
Handtekening
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren (Leiden, 25 december 1976) is een Nederlandse diskjockey en muziekproducent. In 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012 stond hij op nummer 1 in de top 100-dj-lijst van DJ Magazine.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Jonge jaren[bewerken | brontekst bewerken]

Armin van Buuren groeide op in Koudekerk aan den Rijn en bracht zijn middelbareschooltijd door aan het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Van Buurens fascinatie voor muziek ontwikkelde zich al in een vroeg stadium van zijn leven. Dit had vooral te maken met zijn vader, die een fervent muziekkenner was en naar vele verschillende muziekstijlen luisterde. Behalve zijn fascinatie voor muziek ontwikkelde Van Buuren ook interesse in technologie en computers. Toen hij veertien jaar oud was, begon hij voor het eerst muziek te maken.

Gedurende zijn jeugd kon men Van Buuren op de fiets altijd aantreffen met een koptelefoon op, luisterend naar Jean Michel Jarre en Ben Liebrands "Minimixes" en "Grandmixen".[1] Hij zond zelfs een demo van zijn productie naar zijn idool Liebrand, die zeer enthousiast was over de jonge Van Buuren. Mede hierdoor leerde Liebrand Van Buuren hoe een muziekstuk te produceren en te mixen. Van Buurens passie voor mixen bleef groeien. Zijn eerste baantje als dj had hij in de discotheek 'Nexus', in het derde jaar van zijn rechtenstudie in Leiden.[2]

Ondertussen werd zijn slaapkamerstudio verplaatst naar een echte studio. De eerste tracks die hij in deze studio maakte waren Blue Fear en Communication. Ook werkte hij samen met andere producers als Ferry Corsten, Tiësto, Hardwell en W&W. Van Buuren heeft ooit in deze tijd verklaard dat men geen gevangene moet zijn van zijn eigen stijl en dat men zich constant moest verbeteren. Van Buuren wist tegelijkertijd af te studeren in de rechten.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Armin van Buuren als dj
Armin van Buuren als dj

Sinds 2001 produceert en presenteert hij het radioprogramma A State of Trance, dat wekelijks wereldwijd via internet, in Nederland op 538, in Vlaanderen op TOPradio en op nog 21 andere radiostations wordt uitgezonden. Hij heeft door de jaren heen al heel veel remixen en singles op zijn naam staan. Deze werden op de radio vooral gedraaid tijdens speciale uitzendingen voor dj's, zoals Dance Department op 538. Van 4 maart 2011 tot 5 september 2020 werd A State of Trance iedere vrijdagavond uitgezonden op Radio 538. Op 5 september 2020 maakte Van Buuren zijn opwachting bij Qmusic met A State of Trance, net als met zijn nieuwe programma Worldwide Club 20.

Zijn single Rush Hour kreeg relatief veel bekendheid doordat het het themanummer was van het Europees kampioenschap voetbal onder 21. Daarvoor was het eind 2006 de "anthem" (een in de dancescene populaire term voor themanummer) van Van Buurens eigen solofeest Armin Only. In 2007 wist Van Buuren bij de verkiezingen van 's werelds beste 100 dj's, volgens het toonaangevende Britse blad DJ Mag, de eerste plaats over te nemen van de Duitse dj Paul van Dyk. Er waren vanuit 220 landen meer dan 345.000 stemmen uitgebracht, een recordaantal. Een jaar eerder stond van Buuren nog op de 2e plaats.

Op 12 januari 2008 won Van Buuren de Popprijs 2007. Dat werd bekendgemaakt tijdens het festival Noorderslag in Groningen. Van Buuren kon zelf niet bij de uitreiking zijn, omdat hij op dat moment toerde door Latijns-Amerika. Zijn broer, gitarist Eller van Buuren (lid van de Haagse urban-crossover-metalband Bagga Bownz), was daarom aanwezig om de Popprijs op te halen. In april 2008 bracht Van Buuren zijn nieuwe single uit in samenwerking met DJ Shah en Chris Jones: Going Wrong. Het werd meteen al zijn eerste echte hitsingle in Nederland, doordat het al direct op nummer 5 was binnengekomen in de Single Top 100. Het nummer verscheen op het nieuwe album Imagine, dat op 19 april uitkwam. Het album kwam dus op dezelfde dag uit, net als het concert Armin Only in de Jaarbeurs Utrecht. Bij dat concert waren 16.000 bezoekers aanwezig. Het was de eerste keer dat een concert van Van Buuren rechtstreeks werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. BNN zond een deel van het concert rechtstreeks uit op Nederland 3. Ook werd het concert geheel uitgezonden door de radiostations 3FM en Slam!FM.

In 2008 werd Van Buuren opnieuw verkozen door het Britse blad DJ Magazine tot beste dj ter wereld en ook in 2009 werd hij eerste. Hiermee was hij, na Tiësto, de tweede dj ter wereld die drie keer achter elkaar nummer één werd in de verkiezing van DJ Magazine. In 2009 gebeurde dit weer, ook nu stond Tiësto op twee.[3] Ook in 2010 wist hij het weer tot de eerste plaats te schoppen en hiermee werd hij de eerste dj die vier keer op rij op de eerste plaats staat in de top 100.

In 2010 werd Van Buuren tijdens de jaarlijkse International Dance Music Awards (IDMA) in Miami uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Ook kreeg hij de prijs voor beste podcast. Zijn platenlabel Armada Music werd voor de tweede keer gekozen als 's werelds beste platenmaatschappij.[4] De jaren erna won hij eveneens meerdere prijzen.[5] In 2012 deed Van Buuren de stem van Scooter in de Nederlandse versie van The Muppets. Ook in het vervolg op deze film, Muppets Most Wanted uit 2014, deed Van Buuren de stem van Scooter. Daarnaast heeft Van Buuren nog de stem ingesproken van de IJsdraak in 2012 voor de film Sprookjesboom de film. In 2018 sprak hij voor de film De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-spelen de stem in van dj Wally Windhond. Ook maakte hij de muziek die Wally draait in deze film.

In 2013 maakte Van Buuren zijn filmdebuut. Hij speelde zichzelf in de Nederlandse film Verliefd op Ibiza. Op 30 april, op de dag van de troonwisseling in 2013, draaide Van Buuren op de kop van het Java-eiland in Amsterdam. Hij trad samen met het Koninklijk Concertgebouworkest op tijdens de koningsvaart in de avond. Samen voerden zij het nummer Intense op, dat Armin oorspronkelijk met Miri ben Ari opnam.[6] In 2019 werkte hij samen met Kevin Saunderson en zijn Inner City-project voor het nummer It Could Be.

Van Buuren was van april t/m mei 2021 onderdeel van de gelegenheidsformatie The Streamers, die tijdens de coronapandemie gratis livestream-concerten gaven. Van Buuren was tijdens de tweede editie als gastartiest te zien, maar sloot zich bij de derde editie aan als vast bandlid. Dit was uiteindelijk tevens zijn laatste editie.

A State of Trance[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2001 maakt Van Buuren het succesvolle radioprogramma A State of Trance. Het radioprogramma is wekelijks te beluisteren op meer dan 100 radiostations in 84 landen en wordt uitgezonden naar meer dan 37 miljoen luisteraars.[7] Iedere 'mijlpaal' wordt gevierd met een evenement of tournee. In 2008 werd de 350e aflevering gevierd met een acht uur durend evenement. In 2009 was er een 72 uur durend evenement op drie locaties tegelijk om de 400e aflevering te vieren. In 2010 was er een vijf dagen durende tournee voor de 450e aflevering.[8] Op 4 maart 2011 ging Van Buuren naar Radio538, waar hij A State of Trance heeft vervolgd. Iedere vrijdagavond van 23 tot 1u. A State of Trance 500 was vanaf 15 april 2011 afgelopen en het was op vier locaties te zien achter elkaar. Er werden verschillende nummers afgespeeld en uiteindelijk werd het een totaal van 64 uur.

ASOT 600 gaat door in zes steden: Den Bosch, Kuala Lumpur, New York, Mexico-Stad, São Paulo, en Beiroet.

ASOT 650 werd groots uitgepakt rondom het thema "New Horizons", met optredens in Moskou, Almaty, Jekaterinenburg, Utrecht, Santiago, Buenos Aires, Kuala Lumpur, Jakarta en Miami, waar de New Horizons Tour eindigde op het Ultra Music Festival.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Armin Van Buuren is getrouwd met Erika van Thiel en is vader van een dochter en een zoon uit dat huwelijk.[9]

In 2018 ging Van Buuren in het programma Verborgen Verleden op NPO 2 op zoek naar de herkomst van zijn familie. De roots van de familie Van Buuren blijken in de Betuwe te liggen, met name in het dorp Beesd en de stad Buren. Als stamvader kan Otto I van Buren worden aangewezen. Deze Otto I van Buren stichtte onder meer het kasteel in Buren en de Sint-Lambertuskerk.[10]

Officierkruis Orde van Oranje-Nassau

Erkenning[bewerken | brontekst bewerken]

DJ Mag Top 100[bewerken | brontekst bewerken]

Het Britse blad DJ Mag publiceert ieder jaar de lijst met de 100 beste internationale dj's, gekozen door het publiek.[11] De resultaten van Van Buuren in deze lijst waren:

Jaar 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
Plaats 3 3 2 1 1 1 1 2 1 2 3 4 4 3 4 4 4 3 5

Hij is de eerste dj die vijf keer is gekozen tot 's werelds populairste dj.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau[bewerken | brontekst bewerken]

Op 30 april 2011 is Van Buuren tijdens het jaarlijkse evenement Citymoves door toenmalig koningin Beatrix benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, dit gebeurde in zijn thuisstad Leiden waar de onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Henri Lenferink. Van Buuren kreeg zijn onderscheiding voor zijn bijdragen aan de promotie van de Nederlandse dancemuziek wereldwijd en zijn bijdragen aan de muziekeconomie aan de top van de internationale dancescene.

Prijs[bewerken | brontekst bewerken]

In het voorjaar 2020 won Van Buuren een 100% NL Award in de categorie Hit van het jaar (2019) met het nummer Hoe het danst samen met Marco Borsato en Davina Michelle.[12]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
76 2003 28-06-2003 38 10
Shivers 8-08-2005 13-08-2005 23 8
10 years 2006 18-11-2006 45 12
Imagine 21-04-2008 26-04-2008 1(1wk) 25 Goud
Imagine - The remixes 05-06-2009 21-02-2009 49 12
Mirage 10-09-2010 18-10-2010 3 31
Mirage - The remixes 24-06-2011 25-06-2011 11 9
A year with Armin van Buuren 2012 20-10-2012 33 2
Intense 03-05-2013 11-05-2013 2 76
Armin Anthems - Ultimate singles collected 2014 15-11-2014 5 18
Embrace 29-10-2015 31-10-2015 1(1wk) 34
Old skool 2016 13-08-2016 8 4
Club Embrace 2016 29-10-2016 22 2
The best of Armin only 2017 20-05-2017 3 6
Balance 25-10-2019 02-11-2019 11 9
A Sate of Trance Forever 03-09-2021 11-09-2021 66 1
Feel Again Part 1 10-06-2022
Feel Again Part 2 21-10-2022
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Imagine + Best of 06-10-2008 11-10-2008 18 16 Verzamelalbum
Mirage 10-09-2010 18-09-2010 10 8
Intense 03-05-2013 11-05-2013 15 35
Armin Anthems - Ultimate singles collected 07-11-2014 15-11-2014 84 6
Armin only - intense 'the music' 20-01-2015 13-12-2014 143 1
Embrace 30-10-2015 07-11-2015 40 5
Old skool 05-08-2016 13-08-2016 13 5
Club Embrace 28-10-2016 29-10-2016 97 2
The best of Armin only 19-05-2017 20-05-2017 102 2
Balance 25-10-2019 02-11-2019 47 6
A State of Trance Forever 03-09-2021 11-09-2021 115 1

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Communication 2000 19-02-2000 tip14 - als Armin /
Nr. 95 in de Mega Top 100
The Sound of Goodbye 2001 01-09-2001 26 5 als Perpetuous Dreamer /
Nr. 42 in de Mega Top 100
Exhale 2001 - met System F /
Nr. 72 in de Mega Top 100
Yet Another Day 2003 08-02-2003 27 4 met Ray Wilson /
Nr. 34 in de Mega Top 50 / B2B Top 100
Sunburn (Walk Through the Fire) 2003 24-05-2003 tip7 - Nr. 43 in de Mega Top 50 / B2B Top 100
Burned with Desire 2004 03-04-2004 tip11 - met Justine Suissa /
Nr. 53 in de Single Top 100
The Longest Day 2005 - Nr. 89 in de Single Top 100
Shivers 2005 28-05-2005 25 8 Nr. 27 in de Single Top 100
Serenity 2005 16-07-2005 11 10 met Jan Vayne /
Nr. 17 in de Single Top 100
Sail 2006 08-04-2006 24 5 Nr. 27 in de Single Top 100
Love You More 2006 30-09-2006 24 5 met Racoon /
Nr. 23 in de Single Top 100
Saturday Night 30-10-2006 25-11-2006 35 4 met Herman Brood /
Nr. 25 in de Single Top 100
This World Is Watching Me 2007 24-03-2007 26 4 met Rank 1 & Kush /
Nr. 19 in de Single Top 100
Rush Hour 2007 23-06-2007 31 4 Themanummer UEFA EK onder 21 2007 /
Nr. 30 in de Single Top 100
The Sound of Goodbye 2007 10-11-2007 27 5 Nr. 20 in de Single Top 100
Going Wrong 2008 19-04-2008 22 4 met DJ Shah & Chris Jones /
Nr. 5 in de Single Top 100
In and out of Love 2008 16-08-2008 10 11 met Sharon den Adel /
Nr. 10 in de Single Top 100
Unforgivable 2009 17-01-2009 tip4 - met Jaren /
Nr. 62 in de Single Top 100
Never Say Never 2009 11-07-2009 21 6 met Jacqueline Govaert /
Nr. 32 in de Single Top 100
Broken Tonight 10-2009 28-11-2009 33 3 met VanVelzen /
Nr. 63 in de Single Top 100
Full Focus 2010 07-08-2010 28 6 Nr. 34 in de Single Top 100
Not Giving Up on Love 16-08-2010 11-09-2010 13 10 met Sophie Ellis-Bextor /
Nr. 8 in de Single Top 100
This Light Between Us 2010 13-11-2010 tip15 - met Christian Burns
Drowning 2011 02-04-2011 31 4 met Laura V /
Nr. 41 in de Single Top 100
Brute 2011 22-10-2011 tip4 - met Ferry Corsten
Youtopia 28-11-2011 17-12-2011 27 5 met Adam Young /
Nr. 68 in de Single Top 100
Nova Zembla (Armin Van Buuren Remix) 2012 07-01-2012 23 4
We Are Here to Make Some Noise 2012 26-05-2012 23 7 Nr. 24 in de Single Top 100
Waiting for the Night 2013 09-02-2013 23 10 met Fiora /
Soundtrack Verliefd op Ibiza /
Nr. 30 in de Single Top 100
This Is What It Feels Like 2013 20-04-2013 3 26 met Trevor Guthrie /
Nr. 2 in de Single Top 100
Intense Mini Mix 2013 - Nr. 78 in de Single Top 100
Beautiful Life 2013 05-10-2013 29 8 met Cindy Alma /
Nr. 66 in de Single Top 100
This Is What It Feels Like (John Ewbank classical remix) 2013 23-11-2013 20 11 met Trevor Guthrie
Intense 2013 07-12-2013 tip12 - met Miri Ben-Ari /
Nr. 14 in de Single Top 100
Save My Night 06-01-2014 18-01-2014 24 7 Nr. 23 in de Single Top 100
Alone 11-02-2014 - met Lauren Evans /
Nr. 89 in de Single Top 100
Ping Pong 24-03-2014 12-04-2014 tip2 - Nr. 22 in de Single Top 100
Hystereo 2014 13-09-2014 tip5 -
Another You 21-04-2015 09-05-2015 8 18 met Mr. Probz /
Nr. 7 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Off the Hook 2015 19-09-2015 tip23 - met Hardwell
Strong Ones 2015 24-10-2015 tip3 - met Cimo Fränkel /
Nr. 59 in de Single Top 100
Heading Up High 29-10-2015 14-11-2015 12 21 met Kensington /
Nr. 35 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Freefall 29-04-2016 30-04-2016 tip8 - met BullySongs
Make It Right 11-11-2016 19-11-2016 tip19 - met Angel Taylor
I Need You 06-01-2017 21-01-2017 13 14 met Garibay & Olaf Blackwood /
Nr. 31 in de Single Top 100 / Alarmschijf
My Symphony 2017 06-05-2017 tip19 -
Sunny Days 2017 01-07-2017 4 26 met Josh Cumbee /
Nr. 19 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Sex, Love and Water 2017 17-02-2018 28 8 met Conrad Sewell /
Nr. 93 in de Single Top 100
Therapy 2018 05-05-2018 4 25 met James Newman /
Nr. 26 in de Single Top 100
Blah Blah Blah 2018 29-09-2018 31 6 Nr. 35 in de Single Top 100
Wild Wild Son 2018 27-10-2018 12 18 met Sam Martin /
Nr. 41 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Lonely for You 2019 23-02-2019 tip6 - met Bonnie McKee
Don't Give Up on Me 2019 06-04-2019 tip4 - met Lucas & Steve & Josh Cumbee
Phone Down 2019 04-05-2019 tip7 - met Garibay
Hoe het danst 08-05-2019 18-05-2019 1(3wk) 30 met Marco Borsato & Davina Michelle /
Nr. 2 in de Single Top 100 /
Hit van het jaar 2019
Something Real 2019 10-08-2019 26 16 met Avian Grays & Jordan Shaw / Alarmschijf
Unlove You 2019 30-11-2019 32 5 met Ne-Yo
All on Me 2020 25-04-2020 tip3 - met Brennan Heart & Andreas Moe
I Need You to Know 2020 18-07-2020 tip20 - met Nicky Romero & Ifimay
Need You Now 2020 10-10-2020 tip2 - met Jake Reese
Feel Something 06-11-2020 14-11-2020 25 18 met Duncan Laurence / Nr. 85 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Christmas Time 2020 28-11-2020 tip22 - met Dimitri Vegas & Like Mike, Brennan Heart & Jeremey Oceans
Leave a Little Love 2021 24-04-2021 23 13 met Alesso / Nr. 62 in de Single Top 100
Hold On 2021 18-09-2021 13 18 met Davina Michelle / Nr. 34 in de Single Top 100 / Alarmschijf
No Fun 2021 25-12-2021 tip17 - met The Stickmen Project
Human Touch 2022 05-02-2022 tip14 7 met Sam Gray
Come Around Again 2022 09-04-2022 13 23 met Billen Ted & JC Stewart
Roll the Dice 2022 05-11-2022 tip10 9 met Philip Strand
Easy to Love 2023 07-01-2023 tip30 1 met Matoma & Teddy Swims
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Yet Another Day 22-04-2003 08-03-2003 tip14 - met Ray Wilson
Burned with Desire 09-02-2004 17-04-2004 tip4 - met Justine Suissa
In and out of Love 25-08-2008 20-09-2008 10 22 met Sharon den Adel
Unforgivable 27-02-2009 07-03-2009 41 2 met Jaren
Never Say Never 13-07-2009 22-08-2009 28 2 met Jacqueline Govaert
Not Giving Up on Love 16-08-2010 04-09-2010 26 5 met Sophie Ellis-Bextor
Youtopia 28-11-2011 28-01-2012 tip87 - met Adam Young
J'ai envie de toi 05-03-2012 09-06-2012 tip75 - met Gaia
This Is What It Feels Like 29-04-2013 18-05-2013 8 21 met Trevor Guthrie
Beautiful Life 23-09-2013 28-09-2013 tip17 - met Cindy Alma
Save My Night 06-01-2014 25-01-2014 tip36 -
Ping Pong 18-04-2014 12-07-2014 38 2
In and out of Love (Lost Frequencies remix) 16-03-2015 21-03-2015 tip31 - met Sharon den Adel
Another You 08-05-2015 16-05-2015 10 11 met Mr. Probz
Stardust 03-08-2015 08-08-2015 tip78 - met Jean-Michel Jarre
Off the Hook 14-09-2015 10-10-2015 tip51 - met Hardwell
Strong Ones 06-11-2015 07-11-2015 tip23 - met Cimo Fränkel
Heading Up High 05-02-2016 20-02-2016 tip - met Kensington
I Need You 06-01-2017 21-01-2017 tip4 - met Garibay & Olaf Blackwood
Sunny Days 16-06-2017 01-07-2017 tip37 - met Josh Cumbee
You Are 21-07-2017 26-08-2017 tip - met Sunnery James & Ryan Marciano
Sex, Love and Water 02-02-2018 10-02-2018 tip25 - met Conrad Sewell
Therapy 20-04-2018 28-04-2018 tip - met James Newman
Blah Blah Blah 18-05-2018 08-09-2018 19 14
Wild Wild Son 12-10-2018 27-10-2018 tip27 - met Sam Martin
Repeat After Me 11-01-2019 19-01-2019 tip39 - met Dimitri Vegas & Like Mike & W&W
Lonely for You 15-02-2019 23-02-2019 tip - met Bonnie McKee
Turn It Up 15-03-2019 30-03-2019 tip -
Don't Give Up on Me 29-03-2019 06-04-2019 tip - met Lucas & Steve & Josh Cumbee
Phone Down 19-04-2019 11-05-2019 tip - met Garibay
Hoe het danst 08-05-2019 01-06-2019 1(10wk) 43 met Marco Borsato & Davina Michelle
Something Real 2019 17-08-2019 tip - met Avian Grays & Jordan Shaw
Waking Up with You 2019 28-09-2019 tip - met David Hodges
Unlove You 2019 02-11-2019 tip14 - met Ne-Yo
All on Me 2020 02-05-2020 tip - met Brennan Heart & Andreas Moe
Hollow 2020 04-07-2020 tip - met Avira & Be No Rain
Need You Now 2020 17-10-2020 tip - met Jake Reese
Feel Something 06-11-2020 21-11-2020 tip27 - met Duncan Laurence
Christmas Time 2020 05-12-2020 32 4 met Dimitri Vegas & Like Mike, Brennan Heart & Jeremey Oceans
Leave a Little Love 2021 06-03-2021 tip26 - met Alesso
Come Around Again 2022 16-07-2022 48 2 met Billen Ted & JC Stewart

NPO Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
Blah Blah Blah - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1833
Heading Up High (met Kensington) - - - - - - - - - - - - - - - - - 467 749 381 413 513 461 701 844
Hoe het danst (met Marco Borsato en Davina Michelle) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 375 526 1366 1180
Hold On (met Davina Michelle) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1978 -
Sunny Days (met Josh Cumbee) - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1855 846 1152 1372 1573 1877 -
This Is What It Feels Like (met Trevor Guthrie) - - - - - - - - - - - - - - 1243 146 184 325 454 337 368 444 510 723 789

Dvd's[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in de Nederlandse Music Top 30 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Armin Only - The Next Level - Ahoy' Rotterdam 2006 11-02-2006 1(1wk) 13
Armin Only - Ahoy '2006 2007 03-03-2007 4 18
Armin Only - Imagine - Utrecht 19/04/2008 2008 02-08-2008 1(4wk) 21
The Music Videos 1997-2009 2009 12-12-2009 11 15
Armin Only - Mirage - Utrecht 13-11-2010 2011 05-03-2011 1(5wk) 29

Pseudoniemen[bewerken | brontekst bewerken]

Amsterdance, Armania, Armin, Darkstar, E=mc², El Guitaro, Gaia, Gig, Gimmick, Hyperdrive Inc., Misteri A, Perpetuous Dreamer, Problem Boy, Rising Star, The Shoeshine Factory en Mister White.

Ook onderdeel van[bewerken | brontekst bewerken]

Alibi, Armania, Electrix, Lilmotion, Major League, Monsieur Basculant, Shane, Red & White, Technology, Wodka Wasters, Dj's United (met Paul Oakenfold en Paul van Dyk), Triple A (met Alex M.O.R.P.H. en Ana Criado).

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Armin van Buuren van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.