Compagnie Cecilia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Compagnie Cecilia is een theatergezelschap uit Gent gesticht in 2006. Arne Sierens en Johan Heldenbergh staan aan de basis van het gezelschap.

Producties[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Apenverdriet[bewerken]

tekst en regie: Arne Sierens

acteurs: Wine Dierickx en Marijke Pinoy

muziek: Daan Vandewalle

verhaal: Na een feestje blijven twee totaal verschillende vrouwen napraten. Hoe later het wordt, hoe persoonlijker het gesprek wordt.

Deze productie loopt van november 2009- januari 2010.

The Broken Circle Breakdown featuring The Cover-Ups of Alabama[bewerken]

tekst: Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels, schatplichtig aan Richard Dawkins en Dan Bennett.

acteurs: Johan Heldenbergh, Mieke Dobbels, Nils De Caster of Dirk Naessens, Pol Depoorter of Hans Van Oost en Patrick Riguelle of Helder Deploige.

muziek: Patrick Riguelle, Nils de Caster, Pol Depoorter en Mario Vermandel.

verhaal: Monroe en Alabama zijn een countrykoppel. Plots verliezen ze alles wat hen dierbaar is. De ene is woedend, de andere zoekt troost bij iedereen.

The broken circle breakdown featuring the cover-ups of Alabama maakt deel uit van de Officiële juryselectie voor het Nederlands Theater Festival in 2009. De productie loopt van september 2009 - maart 2010.

Altijd prijs[bewerken]

tekst : Arne Sierens

regie: Arne Sierens en Koen Augustijnen

acteurs: Titus De Voogdt, Robrecht Vanden Thoren

muziek: Jean-Yves Evrard

verhaal: Een deftige man ontmoet in het midden van de nacht een man met enkel een deken bij hem. Hij laat hem in zijn huis overnachten en drie maanden later komt de arme man, de deftige man bedanken. Er ontstaat een gesprek tussen twee mannen uit een heel verschillend milieu.

Het stuk loopt van september 2009-januari 2010.

Trouwfeesten en precessen enzoverder[bewerken]

concept: Arne Sierens

acteurs: Titus De Voogdt, Cesar De Sutter, Titus De Sutter (alternerend), Robrecht Vanden Thoren, Mieke Dobbels, Johan Heldenbergh en Marijke Pinoy.

verhaal: Yolande is een prostituee die wil stoppen om haar tienjarig zoontje een betere toekomst te geven. Maar dat lijkt simpeler dan het lijkt. Ze kan moeilijk afscheid nemen van haar vrienden en doet er alles aan het afscheid uit te stellen.

Deze productie werd ook vertaald in het Frans.

Maria Eeuwigdurende Bijstand[bewerken]

Tekst en regie: Arne Sierens, Titus De Voogdt, Johan Heldenbergh en Marijke Pinoy

acteurs: Titus De Voogdt, Johan Heldenbergh e,n Marijke Pinoy

verhaal: Mimi, Gabriël en Michel brengen heel wat tijd door in het shoppingcenter. Door toeval beginnen ze een gesprek met zijn dieën. Langzaam leggen ze hun ziel bloot en druven weer naar de toekomst kijken.

Maria Eeuwigdurende bijstand lipen van september 2006 tot maart 2007 in Vlaamse zalen en van april 2007 tot juni 2007 in Franse zalen.

Soeur Sourire[bewerken]

Concept: Marijke Pinoy

Acteurs: Marijke Pinoy, Cecilia Kankonda en Gilles Vandecaveye

Verhaal: Een Waalse zuster leidt een eenzaam bestaan in haar klooster. In 1964 scoort ze een hit met Dominque en ze treedt uit het klooster van zich volledig op muziek te concentreren. Maar het blijft bij deze ene hit en ondertussen is ze ook depressief. In 1985 pleegt ze samen haar lesbische vriendin zelfmoord.

Pinoy liet zich inspireren door verschillende bronnen en gaf er ook haar eigen inzichten aan. Soeur Sourire wordt in februari en maart 2010 gespeeld.

Broeders van liefde[bewerken]

Concept: Chokri Ben Chikha en Arne Sierens

Acteurs: Chokri Ben Chikha, Georgina Del Carmen Teunissen, Haider Al Timimi, Johan Heldenbergh, Marijke Pinoy, Titus De Voogdt en Zouzou Ben Chikha.

Muziek: Timme Afschrift en Zouzou Ben Chika

Verhaal: Zeven mensen met een sterk geloof hunkeren naar geluk. De ene verraadde zijn broer, de andere moet trouwen en nog iemand anders sluit zichzelf eenzaam op. Samen zoeken ze tot ze vinden wat ze willen.

Het stuk werd gespeeld in het seizoen 2007-2008.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]