FIP (radiozender)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
FIP
Logo van FIP
Logo van FIP
Volledige naam France Inter Paris
Slagzin Respirez vous êtes sur FIP
Lancering 5 januari 1971
Genre(s) Publieke omroep
Eigenaar Radio France
Nethoofd Julien Delli Fiori
Uitzendgebied
Land Vlag van Frankrijk Frankrijk
Stad Parijs
Uitzendgebied landelijk
Frequenties FM
Frequenties
[fipradio.fr Website]
Portaal  Portaalicoon   Media

FIP (stond voor France Inter Paris) is een Franse muzikale publieke radiozender van de omroep Radio France gecreëerd in 1971.

De directeur van FIP is Julien Delli Fiori sinds 15 februari 2010.

Historie[bewerken]

FIP is op 5 januari 1971 om 17 uur gestart met uitzenden door Roland Dhordain, Jean Garetto en Pierre Codou. De zender was toen te beluisteren op de 514 m (585 kHz) op de middengolf in Parijs, vandaar de naam France Inter Paris (toen een lokale versie van France Inter) en haar afkorting FIP 514.

Programmering[bewerken]

Het concept achter FIP is nauwelijks veranderd sinds de oprichting: nonstop muziek die slechts onderbroken wordt voor verkeersinformatie, incidentele mededelingen over komende evenementen en een korte nieuwsuitzending op 10 minuten voor het hele uur. Het station zendt geen reclame uit, net als alle andere zenders van de Radio France groep.

FIP's programmering is een eclectische mix van muzikale genres : chanson, klassiek, filmmuziek, jazz, rock, wereldmuziek etc, maar met zorgvuldige aandacht voor een soepele en onopvallende overgang. FIP is een van de weinige stations in de wereld met een dergelijke programmering.

De uitzendingen worden live gepresenteerd tussen 07:00 - 23:00, waarna een computer een selectie herhaalt van de muziek van eerder die dag.

Zie ook[bewerken]