Family Limitation

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Family Limitation
Aflevering van Boardwalk Empire
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 6
Schrijver(s) Howard Korder
Regisseur Tim Van Patten
Eerste uitzending Vlag van Verenigde Staten 24 oktober 2010
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
'Nights in Ballygran' 'Home'
Lijst met afleveringen
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Family Limitation is de titel van de zesde aflevering van het eerste seizoen van de televisieserie Boardwalk Empire. De episode werd geregisseerd door Tim Van Patten. Family Limitation werd in de Verenigde Staten voor het eerst uitgezonden op 24 oktober 2010.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Lucky Luciano deelt het bed met Gillian. Dat is niet naar de zin van Arnold Rothstein, die hem er op attent maakt dat Gillian de moeder van Jimmy is. Lucky's verblijf in Atlantic City maakt hem in de ogen van Nucky de hoofdverdachte wanneer er geld gestolen wordt. Nucky en Eli pakken Lucky hard aan, maar weten niet dat de broers D'Alessio de echte daders zijn.

Nucky moet voortdurend kiezen tussen de niet zo snuggere, maar volgzame Lucy en de intelligente, maar minder volgzame Margaret. Margaret werkt in een kledingszaak en krijgt bezoek van Lucy, die haar Ierse rivale probeert duidelijk te maken dat zij de enige vrouw in Nucky's leven is. Margaret laat haar niet afschrikken en neemt ontslag. Vervolgens verhuist ze op aanraden van Nucky naar een grotere woning. Margaret is in de wolken, maar ontdekt dat al haar buurvrouwen de concubines van rijke mannen zijn. Margaret begint te denken dat Nucky haar gebruikt, zeker wanneer een geplande afspraak door Nucky plots wordt geannuleerd.

In Chicago probeert Jimmy het verlies van Pearl te verwerken. Zijn vriend Al Capone nodigt hem daarom uit bij zijn thuis, waar Jimmy ontdekt dat het zoontje van Al doof is. Niet veel later maken Johnny Torrio, Al en Jimmy een afspraak met hun concurrent, de Ierse gangster Charlie Sheridan. Ze willen tot een vredesakkoord komen en besluiten te onderhandelen. Dankzij een sluw plan smokkelen ze wapens naar binnen, waarna Al en Jimmy de concurrentie vermoorden.

FBI-agent Van Alden krijgt zijn baas over de vloer. Die maakt zich zorgen over het onderzoek rond Nucky Thompson. Bovendien vraagt hij zich af waarom Van Alden zich zo interesseert in het dossier van Margaret Schroeder. In dat dossier ontdekt Van Alden dat Margaret ook in 1909 een miskraam had. Wanneer hij dan een foto van Margaret vindt, besluit hij boete te doen en dient hij zichzelf zweepslagen toe.

Cast[bewerken]

Titelverklaring[bewerken]

Family Limitation is de titel van de aflevering en verwijst naar de titel van een anticonceptiepamflet en naar de verschillende familiebanden die in de episode aan bod komen. Zo is er de nieuwe "familie" van Margaret. Nucky wordt de kostverdiener in Margarets gezin en hij voorziet haar meteen van een nieuwe woning. Lucky Luciano vergist zich dan weer van familielid. Hij deelt het bed met de moeder, en dus niet de echtgenote, van Jimmy Darmody.

In Chicago is er enkel plaats voor één misdaadfamilie en dat is die van Johnny Torrio. Jimmy mag bovendien ook op bezoek bij de familie van Al, waar een klein drama ontstaat wanneer ze ontdekken dat de zoon van Al doof is.

Culturele verwijzingen[bewerken]

Zie ook[bewerken]