Fashion Show Mall

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fashion Show Mall
Het dak van de Fashion Show Mal.
Het dak van de Fashion Show Mal.
Locatie 3200 S Las Vegas Blvd.
Las Vegas, Verenigde Staten
Eigenaar General Growth Properties
Openingsdatum 1981
Winkels
Oppervlakte 175.415 m²
Verdiepingen 3
Aantal winkels 250+
Parkeergelegenheid Ja
Officiële website

De Fashion Show Mall is een winkelcentrum aan de Strip in Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten.

Het winkelcentrum beslaat een totaal oppervlakte van 175.415 m² en is eigendom van General Growth Properties. In het door The Rouse Company ontwikkelde centrum bevinden zich meer dan 250 verschillende winkels. De naam van het winkelcentrum komt van het feit dat er wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag verschillende modeshows worden gehouden. Deze shows zijn voor iedereen gratis te bezichtigen.

Geschiedenis[bewerken]

De Fashion Show Mall gezien vanaf de Strip.

In 1981 werd het winkelcentrum geopend met winkels als Dillard's, Bullock's, Goldwater's, Neiman Marcus en Saks Fifth Avenue. De meeste van deze bedrijven de breide zich in 2003 uit. In de tussentijd waren ook andere grote winkels als Macy's en Robinsons-May zich gaan vestigen in de Fashion Show Mall.

In 2003 werd er een volledige nieuwe west-vleugel aan het winkelcentrum toegevoegd. Naast de nieuwe winkels verhuisde ook Dillard's en Saks Fifth Avenue naar de 46.000 m² grote west vleugel. De bouw van de nieuwe west-vleugel zorgde er tevens voor dat andere grote winkels zich uit gingen breiden.

Samen met de nieuwe vleugel werd ook de grote hal gebouwd waar tegenwoordig op vrijdag, zaterdag en zondag de verschillende mode-shows gelopen worden. Andere winkels die in het winkelcentrum kwamen waren Bloomingdale's en Nordstrom, ook was er een winkel van Lord & Taylor geplanned op de oude plak van Dillard's maar omdat de winkelketen de nationale uitbreidings plannen stop zette werd de winkel niet gebouwd.

Eveneens met de verbouwing in 2003 werden er de eerste restaurants gebouwd. Er werden vier nieuwe restaurants toegevoegd met privé ingangen zodat deze ook na sluitingstijd, van het winkelcentrum, open kunnen blijven. Tevens werd de "Cloud" gebouwd aan de voorkant van het winkelcentrum.

In 2004 werd The Rouse Company overgenomen door General Growth Properties waardoor het winkelcentrum van eigenaar veranderde. De Robinsons-May winkel werd in 2006 overgenomen door een tweede Macy's winkel. Deze tweede winkel sloot echter al in 2008 haar deuren om samen te gaan met de eerste Macy's winkel. In 2010 opende een Forever 21 winkel haar deuren op de plek waar de tweede Macy's en daarvoor de Robinsons-May winkel hadden gezeten.

Ligging[bewerken]

De Fashion Show Mall van onder de Cloud.
De Cloud van de Fashion Show Mall.

De Fashion Show Mall ligt aan de Las Vegas Boulevard op het kruispunt met Spring Mountain Road. Hiermee ligt het winkelcentrum aan de Strip in Las Vegas in de Verenigde Staten. Het winkelcentrum wordt aan de noordkant vergezeld door het onvoltooide Echelon Place en aan de zuidkant bevindt zich het Treasure Island. Tegenover de Fashion Show Mall liggen de Wynn en de Encore.

Ontwerp[bewerken]

Het totale oppervlakte van de Fashion Show Mall beslaat 175.415 m² en huisvest meer dan 250 winkels. Daarnaast worden er verschillende mode-shows gelopen in de grote hal en zijn er veel verschillende eetgelegenheden.

Winkels[bewerken]

Naast de vele kleinere winkels zijn er op dit moment zeven Anchor tenants.[1] Daarnaast zijn er ook drie oud tenants en eentje die wel geplanned stond maar nooit gerealiseerd is.

Winkel Opening Sluiting Soort Opmerking
Bloomingdale's 2003 Een kleding warenhuis
Dillard's 1981 Een kleding warenhuis
Forever 21 2010 Een kleding winkel
Macy's 2003 Een warenhuis
Neiman Marcus 1981 Een luxe goederen winkel
Nordstrom 2003 Een warenhuis
Saks Fifth Avenue 1981 Een kleding winkel
Robinsons-May 2003 2006 Een kleding winkel Overgenomen door Macy's
Lord & Taylor 2003 n.v.t. Een kleding winkel Opening voor 2003 geplanned maar nooit geopend.
Bullock's 1981 2003 Een kleding winkel Gesloten
Goldwater's 1981 2003 Een kleding winkel Gesloten

The Cloud[bewerken]

De Cloud van de Fashion Show Mall is een op 39 meter hoog geplaatst kunstwerk van 150 meter lang bij de Strip-ingang van het winkelcentrum. Overdag zorgt de Cloud vooral voor extra schaduw rondom de entree van het gebouw. 's Avonds en 's nachts wordt het oppervlakte van het gebouw gebruikt als een groot projectiescherm waar kleine reclamefilms op worden afgespeeld.