Fashion Show Mall

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fashion Show Mall
Het dak van de Fashion Show Mal.
Locatie 3200 S Las Vegas Blvd.
Las Vegas, Verenigde Staten
Eigenaar General Growth Properties
Openingsdatum 1981
Winkels
Oppervlakte 175.415 m²
Verdiepingen 3
Aantal winkels 250+
Parkeergelegenheid auto Ja
Officiële website

De Fashion Show Mall is een winkelcentrum aan de Strip in Las Vegas in de Verenigde Staten.

Het winkelcentrum beslaat een oppervlakte van 175.415 m² en is eigendom van General Growth Properties. In het door The Rouse Company ontwikkelde centrum bevinden zich meer dan 250 verschillende winkels. De naam van het winkelcentrum is gebaseerd op het feit dat er wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag verschillende modeshows worden gehouden. Deze zijn voor iedereen gratis te bezichtigen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De Fashion Show Mall gezien vanaf de Strip.

In 1981 werd het winkelcentrum geopend met winkels als Dillard's, Bullock's, Goldwater's, Neiman Marcus en Saks Fifth Avenue. Later vestigden zich er ook grote warenhuisketens als Macy's en Robinsons-May.

In 2003 werd er een geheel nieuwe westelijke vleugel aan het winkelcentrum toegevoegd. Naast de nieuwe winkels verhuisden ook Dillard's en Saks Fifth Avenue naar de 46.000 m² grote westvleugel. De bouw van de westvleugel leidde er tevens toe dat andere grote winkels zich uitbreidden.

Samen met de nieuwe vleugel werd ook de grote hal gebouwd waar tegenwoordig op vrijdag, zaterdag en zondag de verschillende modeshows gelopen worden. Andere winkels die in het winkelcentrum kwamen, waren Bloomingdale's en Nordstrom.

Eveneens met de verbouwing in 2003 werden er de eerste restaurants gebouwd. Er werden vier nieuwe restaurants toegevoegd met privé-ingangen, zodat deze ook na sluitingstijd van het winkelcentrum open konden blijven. Tevens werd aan de voorkant van het winkelcentrum de 'Cloud' gebouwd, een hoog, futuristisch bouwwerk dat nog eens extra winkelruimte toevoegde.[1][2]

In 2004 werd The Rouse Company overgenomen door General Growth Properties, waardoor het winkelcentrum van eigenaar veranderde. De Robinsons-Maywinkel werd in 2006 overgenomen door een tweede Macy's-winkel. Deze tweede winkel sloot echter al in 2008 zijn deuren om samen te gaan met de eerste Macy's-winkel. In 2010 opende een Forever 21-winkel zijn deuren op de plek waar de tweede Macy's en daarvoor de Robinsons-May-winkel waren gevestigd.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

De Fashion Show Mall van onder de Cloud
De Cloud van de Fashion Show Mall

De Fashion Show Mall ligt aan de Las Vegas Boulevard op het kruispunt met Spring Mountain Road. Hiermee ligt het winkelcentrum aan de Strip in Las Vegas. Het winkelcentrum wordt aan de noordkant begrensd door het onvoltooide Echelon Place en aan de zuidkant door Treasure Island. Tegenover de Fashion Show Mall liggen de Wynn en de Encore.

Winkels[bewerken | brontekst bewerken]

Naast de vele kleinere winkels zijn er zeven anchor tenants.[3] Daarnaast zijn er ook drie oud-tenants en eentje die wel gepland stond maar nooit gerealiseerd is.

Winkel Opening Sluiting Soort Opmerking
Bloomingdale's 2003 Kledingwarenhuis
Dillard's 1981 Kledingwarenhuis
Forever 21 2010 Kledingwinkel
Macy's 2003 Warenhuis
Neiman Marcus 1981 Luxegoederenwinkel
Nordstrom 2003 Warenhuis
Saks Fifth Avenue 1981 Kledingwinkel
Robinsons-May 2003 2006 Kledingwinkel Overgenomen door Macy's.
Lord & Taylor 2003 n.v.t. Kledingwinkel Opening voor 2003 gepland maar nooit geopend.
Bullock's 1981 2003 Kledingwinkel Gesloten.
Goldwater's 1981 2003 Kledingwinkel Gesloten.

The Cloud[bewerken | brontekst bewerken]

De Cloud van de Fashion Show Mall is een op 39 meter hoog geplaatst kunstwerk van 150 meter lang bij de Strip-ingang van het winkelcentrum. Overdag zorgt de Cloud vooral voor extra schaduw rondom de entree van het gebouw. 's Avonds en 's nachts wordt het oppervlak van het gebouw gebruikt als een groot projectiescherm waar kleine reclamefilms op worden afgespeeld.

Zie de categorie Fashion Show Mall van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.