Font Màgica

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Magische Fontein
De fontein in actie

De Font Màgica (magische fontein) is een kleurig verlicht terras van fonteinen aan de Avinguda de Maria Cristina in Barcelona, aan de voet van de heuvel Montjuïc. Het geheel staat ook bekend als de "Fonteinen van Montjuïc" of de "Fonteinen van Plaça d'Espanya".

De Font Màgica werd ontworpen door de Catalaanse Carles Büigas voor de Wereldtentoonstelling van 1929 die plaatsvond rondom de Montjuïc, een heuvel aan de zee in Barcelona. De centrale fontein werd gebouwd om te laten zien wat er allemaal met gefilterd licht mogelijk is. In de loop der tijd raakten de fonteinen verwaarloosd, maar voor de Olympische Spelen van 1992 werden ze compleet gerestaureerd. Op dit moment (2010) wordt de fontein ook weer volledig gerestaureerd.

De fonteinen zijn een toeristische trekpleister, vooral in de zomerse avonduren wanneer de fonteinen prachtig verlicht zijn. Ook worden muziekshows en dansdemonstraties gegeven waarbij het licht gesynchroniseerd wordt met de muziek.

Ieder jaar vindt er eind september tevens de afsluiting van "La Mercè" plaats. Het is een groot spektakel, met muziek en een enorm vuurwerk.

Wapen Barcelona Portaal Barcelona
Zie de categorie Magic Fountain of Montjuïc van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.