Frank Caprio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Frank Caprio
Frank Caprio
Algemene informatie
Geboren 23 november 1936
Nationaliteit Amerikaanse
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Beroep advocaat, onderwijzer, rechter, televisiepersoonlijkheid

Francesco Caprio (Providence (Rhode Island), 24 november 1936) is een Amerikaanse jurist en politicus van Italiaanse afkomst.

Caprio werd geboren in Federal Hill, een wijk in Providence (Rhode Island) met veel Italiaanse inwoners, als tweede van de drie zonen van Antonio Caprio, een immigrant uit Teano (Italië) en Filomena Caprio, een Italiaans-Amerikaanse wiens familie was geëmigreerd vanuit Napels. Zijn vader werkte als fruitventer en melkboer.

Caprio werkte in zijn kinderjaren als vaatwasser en schoenpoetser, terwijl hij ook naar school ging. Caprio werd in 1962 verkozen tot lid van de gemeenteraad van Providence en was tot 1968 in dienst. Hij werd in 1975 verkozen als afgevaardigde voor de Constitutionele Conventie van Rhode Island en is verkozen als afgevaardigde voor vijf Democratische Nationale Conventies. Sinds 1985 was hij gemeentejurist van de stad Providence. Caprio had ook een eigen televisieprogramma, welke op zaterdagavonden werd uitgezonden. In januari 2023 ging Caprio met pensioen.[1]