Frank Van Passel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Frank Van Passel
Frank Van Passel
Geboren Vilvoorde, 23 juni 1964
Geboorteland Vlag van België België
Jaren actief 1988 - heden
Beroep Filmregisseur, filmproducent, scenarist
(en) IMDb-profiel
(nl) Moviemeter-profiel
(mul) TMDB-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Frank Van Passel (Vilvoorde, 23 juni 1964) is een Belgische regisseur, scenarist en filmproducent.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Van Passel regisseerde onder meer de langspeelfilms Manneken Pis, Villa des Roses, Het varken van Madonna, de televisiereeksen Terug naar Oosterdonk, De Smaak van De Keyser, Amateurs, Enquête à cœur ouvert en Moresnet. En de theaterstukken Poes, Poes, Poes (co-regie met Peter Van den Eede) en Gisteren was het Geweldig (met Nico Sturm en Jonas Van Geel).

Zijn films kregen internationale bekroningen, op het Filmfestival van Cannes won hij met Manneken Pis onder meer de Semaine de la Critique en de Prix Guillermo Del Toro. Hij won het Hollywood Film Festival met Villa des Roses. Hij is producent van onder meer de tv-reeksen Clan van Kaat Beels en Nathalie Basteyns en Tabula Rasa van Malin-Sarah Gozin en van langspeelfilms als Linkeroever en Dirty Mind van Pieter Van Hees, My Queen Karo van Dorothée Van Den Berghe, Vele Hemels boven de Zevende van Jan Matthys en Black van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Hij was mede-oprichter en was creatief directeur van Caviar, een productiehuis met vestigingen te Brussel, Londen, Parijs en Los Angeles. Vanaf 2018 werkt hij als freelance regisseur voor theater, tv en film.

Films en series[bewerken | brontekst bewerken]

Als regisseur[bewerken | brontekst bewerken]

Als producent[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]