Naar inhoud springen

Frederick delaere

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vuilnisbak
Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen.
Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voel je vrij het artikel te bewerken.
Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Frederick Roger Camiel Delaere (Izegem 17 december 1981) is een Belgisch UFO-onderzoeker en mede-oprichter van het Belgisch UFO-meldpunt.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Delaere begon zich midden de jaren ’90 (na het lezen van een boek van Julien Weverbergh) te interesseren voor het UFO-onderwerp. Anno 1996 richtte hij UFO-West op, een organisatie die zich voornamelijk met West-Vlaamse UFO-meldingen zou bezighouden. CONTACT was het driemaandelijke tijdschrift van de organisatie. In die periode schreef hij regelmatig artikels over UFO’s in tijdschriften als F.U.O. (Flanders Ufology Organisation), UFO-Belgium en Frontier Magazine.

Het onderzoek dat Delaere naar het fenomeen UFO voert is van een sceptisch/wetenschappelijk karakter met als doelstelling zoveel mogelijk UFO-waarnemingen van een rationale verklaring te voorzien. Bij meldingen die niet van een verklaring kunnen voorzien worden laat hij het vraagstuk open. Onverklaard is in zijn werkwijze echter niet gelijkgesteld met onverkaarbaar.

In 2007 richtte hij samen met Wim van Utrecht het Belgisch UFO-meldpunt (www.ufomeldpunt.be) op. Doelstelling van dit meldpunt is het wetenschappelijk en kritisch onderzoeken van UFO-waarnemingen. Sinds de oprichting van het meldpunt werden meer dan 3700 waarnemingen onder de loep genomen. Slechts een kleine 60-tal meldingen bleef tot op heden onverklaard.

In 2014 schreef Delaere het boek “UFO’s in België en Nederland, de waarheid achter de waarneming”, een uitgave van Lannoo. Dit werk werd zowel door believers als non-believers van het fenomeen goed ontvangen.

In 2023 mocht Frederick in naam van het Belgisch UFO-meldpunt de Zesde vijs 2022 van SKEPP in ontvangst nemen. Dit is een prijs die de Studiekring voor de Kritische Evaluatie van Pseudowetenschap en het Paranormale elk jaar uitreikt aan een persoon of organisatie die zich het voorgaande jaar verdienstelijk heeft gemaakt in het verspreiden van objectieve kennis over deze thema’s.

Anno 2024 werkt Delaere samen met Wim van Utrecht aan het boek “UFOrie, gewone mensen ongewone waarnemingen”. Doel van dit werk is om het brede (jonge) publiek op een kritische manier naar het UFO-fenomeen te laten kijken.

Media[bewerken | brontekst bewerken]

Delaere is als aanspreekpunt van het Belgische UFO-gebeuren regelmatig aanwezig het in Belgische medialandschap.[1]

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

  • 10 jaar UFO-onderzoek 1996-2006: [2]


Het Belgisch UFO-meldpunt:

https://ufomeldpunt.be/rapporten/BelgischUFO-meldpunt.pdf


“UFO’s in België en Nederland” de waarheid achter de waarneming:

https://ufomeldpunt.be/publicaties/boeken/ufos


Het Belgische UFO enigma van ’89:

https://ufomeldpunt.be/rapporten/Het%20Belgische%20UFO%20enigma%20van%20%2789.pdf


Auteur en co-auteur van diverse onderzoeksrapporten en jaarverslagen Belgisch UFO-meldpunt:

https://ufomeldpunt.be/publicaties/onderzoeksrapporten

https://ufomeldpunt.be/publicaties/jaarverslagen


“UFOrie” gewone mensen, ongewone waarnemingen:

Publicatie voorzien voor 2024