FL Studio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Fruityloops)
Ga naar: navigatie, zoeken
FL Studio
Ontwikkelaar Image-Line Software
Recentste versie 12.4.2 
(21 maart 2017)
Status Actief
Besturingssysteem Android, iOS
Windows, macOS
Categorie Muzieksoftware
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Informatica

FL Studio (eerder bekend als FruityLoops) is een computerprogramma van het Belgische bedrijf Image-Line Software waarmee muziek kan worden geproduceerd, gemixt en opgenomen. Dit gebeurt door middel van generators zoals VST-plug-ins opgenomen met MIDI, maar er kunnen ook .wav- en in de laatste versies ook .mp3- en .ogg-bestanden geïmporteerd worden.

FL Studio is een patroongebaseerde sequencer, waarbij een componist stap voor stap zijn muziek opbouwt.

De software concurreert voornamelijk met loopgerichte DAWs als, Reason, Steinberg Sequel en Ableton Live en in mindere maten met andere DAWs als Cubase, Protools en Logic. Er zijn verschillende versies van te koop, zowel goedkope voor hobbyisten als wat duurdere voor professionals.

FL Studio wordt onder meer gebruikt bij de productie van elektronische dansmuziek.

FL Studio heeft een meisje met groen haar en opvallende kleding aan als mascotte en virtuele danser in het programma inbegrepen. FL-Chan is haar naam. Chan is Japans voor het woord jong. FL-Chan lijkt erg op de karakters van Vocaloid.

Onder andere Basshunter, Afrojack, The Partysquad, Avicii, Erik Arbores, Mike Oldfield, Porter Robinson en Martin Garrix gebruiken FL Studio als DAW.

Software[bewerken]

Edities[bewerken]

  • FL Studio Express (gestopt na versie 10.3)
  • Fruity Edition
  • Producer Edition
  • Signature Bundle
  • Free Demo
  • Mobile
  • Groove

Systeem[bewerken]

FL Studio 12 werkt op Windows 2000/XP/Vista/7/8/10 (32-bit of 64-bit versies of op Intel Macs met Boot Camp. Verder moet de computer een 2GHz AMD of Intel Pentium 3 hebben met volledige SSE1. De software gebruikt 1 GB van vrije ruimte en de computer moet op z'n minst 1GB RAM hebben.

Externe link[bewerken]