GI Blues

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

GI Blues is een Amerikaanse muziekfilm uit 1960, waarin Elvis Presley en Juliet Prowse spelen. De regie was in handen van Norman Taurog.

Hoewel de film in Duitsland speelt, is hij in zijn geheel opgenomen in Hollywood. Wel zijn achtergrondscenes uit Duitsland gebruikt. Het was de eerste film van Presley na zijn diensttijd.

De Lp met de liedjes uit de film was erg succesvol. Een van de bekendste liedjes is "Wooden Heart" dat in Europa op single werd uitgebracht.

Tijdens de filmopnames kreeg Elvis bezoek van de koning en koningin van Thailand en enkele Scandinavische prinsessen, waaronder de huidige koningin van Denemarken.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Tulsa is een tank specialist in het Amerikaanse leger, gestationeerd in Duitsland. Zijn favoriete hobby is zingen en zijn droom is om na zijn diensttijd een eigen nachtclub te bezitten. Dit pad gaat niet over rozen. Tulsa sluit een weddenschap af met zijn vriend Dynamite om hem een hele avond te zien doorbrengen met een beroepsdanseres, genaamd Lili, waarvan verteld wordt dat zij moeilijk te strikken is. Als Dynamite echter net overgeplaatst wordt, moet Tulsa zijn plaats innemen. Dat ziet hij niet zo zitten, maar omwille van het geldbehoud, zal hij er mee moeten doorgaan...

Rolverdeling[bewerken]