GO (politiek)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

GO is een Gooikse kartellijst van sp.a, VLD en Groen! die voor het eerst opkwam voor de gemeenteverkiezingen in 8 oktober 2006. Erfgenaam van de NCP-lijst. GO, met als boegbeeld en lijsttrekker sp.a Europarlementslid Mia De Vits, Philip Willems (VLD-gemeenteraadslid) en Lode Dehantschutter (Groen!), ging openlijk de verkiezingsstrijd aan met de CD&V van burgemeester Michel Doomst, die in Gooik in 2000 een absolute meerderheid behaalde van 65,5% .

Programma[bewerken]

GO trok naar de kiezer met de wil een sociaal beleid te voeren, met meer sociale woningen en met vooral aandacht voor de noden van de vergrijzende bevolking. Met ook verkeer als belangrijk item. Mia De Vits verweet Michel Doomst een "feestbeleid" te voeren, en vooral veel geld naar recepties te laten vloeien.

Verkiezingsresultaat[bewerken]

De door GO verhoopte doorbraak bleef op 8 oktober 2006 echter uit, en GO trok 4,8% minder stemmen naar zich toe in vergelijking met de vorige NCP-lijst, waarmee het kartel bleef steken op 29,7% tegen 70,3% van de in Gooik ijzersterk staande CD&V-lijst. GO behield wel 5 op de 19 zetels in de gemeenteraad.

Externe link[bewerken]