GS Hoboken Ster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
GS Hoboken Ster
Naam GS Beobank Hoboken Ster
Stamnummer 2862
Opgericht 1982
Plaats Hoboken (Antwerpen)
Stadion Sportcomplex Sorghvliedt
Capaciteit 1000 toeschouwers
Voorzitter Dirk Van Overbeke
Trainer Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms
(Hoofd)sponsor Beobank
Kledingmerk Jartazi
Competitie Eerste nationale
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

GS Beobank Hoboken Ster is een Belgische zaalvoetbalclub uit Hoboken. De eerste ploeg treedt aan in de eerste klasse van de BZVB.

Historiek[bewerken | brontekst bewerken]

Het verhaal van Geel Ster Hoboken begint in 1982. Na een seizoen vriendschappelijke wedstrijden beslisten ze om te starten in de bijgevoegde competitie van de Vlaamse Zaalvoetbalbond (VZVB) onder de vleugels van veldvoetbalclub AFC Geel Ster Hoboken, gesticht in 1934 door Victor Marijnissen, grootvader van Luc en Dirk Van Overbeke. Eerste voorzitter en huidig erevoorzitter is Bruno Van Haesendonck.

Het verhaal van Hoboken Ster start in 1980, wanneer Adriaan Kerckx, vader van vicevoorzitter Peter Kerckx, de club sticht.

In 2002 fusioneerde Geel Ster Hoboken met De Gouden Leeuw. Voorzitters Mathieu Lauwers en Dirk Van Overbeke staken de koppen bij elkaar en waren er snel uit. Het bestuur van Geel Ster Hoboken en de spelersgroep van De Gouden Leeuw maakte van fusieclub Gouden Ster Hoboken meteen een topclub in de BZVB. In het seizoen 2004-05 werd de club voor het eerst landskampioen en won het de beker van België.[1] Het jaar nadien verlengde het deze titel.[2] In 2015 volgde een derde landstitel.[3]

In 2020 besloten de twee Hobokense clubs in eerste nationale Gouden Ster Hoboken en Hoboken Ster, om samen te smelten tot GS Hoboken Ster.[4]

Palmares[bewerken | brontekst bewerken]