Gail Kobe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gail Kobe

Gail Kobe, geboren als Gabriella Kieliszewski (Hamtramck, 19 maart 1931Los Angeles, 1 augustus 2013) was een Amerikaans actrice.

In de jaren 50 en 60 speelde zij veel (gast)rollen in films en televisieseries. In 1956 speelde ze haar eerste belangrijke rol in de film “The Ten Commandments”.

Ze speelde onder meer in “Richard Diamond, Private Detective “,”Whirlybirds “, “Bourbon Street Beat “, de westernseries ”The Californians”, “Gunsmoke”, “The Empire” “Laramie” en ”The Rebel”, maar ook in “Ironside” , “Hogan's Heroes” , “The Outer Limits (1963)”, “The Untouchables” (1959), “Dr. Kildare (televisieserie)” , “Bewitched” en “Mannix”.

Kobe speelde ook mee in de soapserie “Peyton Place (televisieserie)” als Doris Schuster.

In de jaren 80 was ze meer uitvoerend producent dan actrice, bijvoorbeeld met de soapserie “Return to Peyton Place” en “Texas” (1980-1982). Ze behaalde meerdere successen met “Guiding Light (televisieserie)” en was mede-producent in de beginjaren van “The Bold and the Beautiful”.

Op 30 maart 2008 kreeg ze een ster op de Palm Springs Walk of Stars.

Ze is in 2013 in haar woning in Los Angeles overleden. Kobe is 82 jaar oud geworden. Ze werd begraven op de Riverlawn Cemetery in Marysville.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]