Garfield Gets Real (videospel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Garfield Gets Real
Ontwikkelaar(s) Gravity-i
Uitgever(s) Zoo Digital PublishingEu
DSI GamesVS
Datum van uitgave Wii
23 november 2007Eu
2 november 2007VS
Nintendo DS
1 februari 2008Eu
2 november 2007VS
Genre(s) Actie
Speelmodus singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: E
Platform(s) Wii, Nintendo DS
Media Wii optical disc, Nintendo DS spelcartridge
Portaal  Portaalicoon   Computer

Garfield Gets Real is een videospel gebaseerd op de gelijknamige film over de strip Garfield. Het spel werd uitgebracht voor de Wii en de Nintendo DS.

Het spel is ontworpen door Gravity-i. In Europa is het spel uitgebracht door Zoo Digital, in Amerika door DSI Games. De Wii versie kwam in Europa beschikbaar op 23 november, 2007, en in Amerika op 2 november 2007. De Nintendo DS versie verscheen in Amerika eveneens op 2 november 2007, en in Europa op 1 februari 2008.

Gameplay[bewerken]

In Garfield Gets Real kan de speler in eerste instantie spelen met Garfield, maar het is ook mogelijk te spelen als regisseur van de Garfield strips. Als regisseur kan de speler rekwisieten, licht, geluideffecten en camerahoeken gebruiken om de actie zo entertainend mogelijk te maken. De Wii afstandsbediening wordt gebruikt om het spel beschikbaar te maken voor spelers van alle leeftijden. Er zijn zeven levels die de situaties uit de film imiteren.

Doel van het spel is om uiteindelijk een zo grappig mogelijk Garfield filmpje te maken. Aan het eind wordt de film beoordeeld. Haalbare niveaus zijn B movie, second rate feature, a feature, Director’s cut of Special Edition. Het spel heeft een multiplayer functie.[1]

Bronnen, noten en/of referenties