Garfield: Caught in the Act

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Garfield: Caught in the Act
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper(s) Michael Chung
Art Wong (hoofdontwerper)
Michael Fernie (programmeur)
Ontwikkelaar(s) Sega Interactive (GEN)
Novotrade International (GG)
Point of View, Inc. (PC)
Uitgever(s) Sega
Datum van uitgave 1995
Genre(s) platformspel
Spelmodus Singleplayer
Platform(s) Sega Mega Drive, Sega Game Gear
Media 16 megabit cartridge, Cd-rom, Windows
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Garfield: Caught in the Act is een platformspel met in de hoofdrol de stripkat Garfield.

Het spel is ontworpen door Sega en kwam uit in 1995 voor de Genesis/Mega Drive en de Game Gear. Het jaar erop verscheen het spel ook voor Windows. Daarna kwam het spel uit voor de PC samen met twee spelen over Sonic the Hedgehog in het “Sonic & Garfield Pack”

Verhaal[bewerken]

Odie laat Garfield schrikken terwijl die net televisie aan het kijken is. Hierdoor valt Garfield boven op de tv. In een poging om de tv snel te repareren proberen Garfield en Odie de stukjes weer aan elkaar te plakken. Het resultaat lijkt totaal niet op een tv. Garfield gooit de 'reserveonderdelen' (eigenlijk onmisbare stukken voor de tv) weg, die vervolgens een elektronisch monster vormen dat Garfield de tv in transporteert…

Het Spel[bewerken]

Het spel is een typisch platformspel waarin Garfield in staat is vijanden aan te vallen van dichtbij of veraf met het gooien van voorwerpen (de wapens en de afstand die je kan gooien verschillen per level). Er zijn ook twee speciale levels: een gebaseerd op een Whac-A-Mole spel en een waarin Garfield door een tunnel vliegt en moet proberen Pookies te pakken voor een extra leven.

Items[bewerken]

De volgende items kan je vinden in het spel:

Levels[bewerken]

Mega Drive/Genesis[bewerken]

Count Slobula's Castle
Een horrorfilm level dat zich afspeelt op een kerkhof. Garfield kan hierin slaan met een fakkel en gooien met schedels. Verder draagt hij een cape. De eindbaas is Graaf Slobula (parodie op Dracula). De graaf is niemand minder dan een vampier versie van Odie.
Revenge of Orangebeard
Een piratenfilm omgeving. Garfields wapens zijn een houten zwaard en bommen. Verder draag hij een piratenhoed. De eindbaas is een skelet dat met botten gooit.
Cave Cat 3,000,000 BC
Een Steentijd level gelijk aan het “Cave Cat” verhaal uit Garfield: His 9 Lives. Garfield lijkt in dit level op een sabeltandkat. De wapens zijn een botknuppel en visgraten. De eindbaas is “Great Bob” (een groene sabeltand-Odie).
Catsablanca
Een film noir-omgeving. Garfields wapens zijn een krant en blikjes. De eindbaas is een met bommen gooiende hond.
The Curse of Cleofatra
Een doolhof level in een Egyptische piramide. Garfields wapens zijn fakkels en Ankhs. De eindbaas is een Jon Sfinx.
Season Finale
Garfield komt oog in oog te staan met het elektronische monster, Glitch.

Abonnees van Sega Channel hadden verder nog toegang tot “Garfield: The Lost Levels”: drie extra levels waaronder Bonehead the Barbarian (een Viking landschat) en Slobbin' Hood (een Robin Hood-achtig bos)

Game Gear[bewerken]

De levels van de Game Gear versie bevatten interessant genoeg wel twee van de drie “verloren levels” die je op de Mega Drive versie alleen als abonnee van Sega Channel kon spelen. Verder heeft Garfield in de Game Gear versie niet in elk level andere kleding aan.

Ook de wapens zijn hier in alle levels hetzelfde: zijn korteafstandswapen is een vuistslag en zijn langeafstandswapens zijn stenen. Er zitten geen onsterfelijkheidsitems in deze versie van het spel. Er is een soort bonuslevel dat je binnen kan gaan als je een icoon in de vorm van Arlenes gezicht vind. In dit level moet je binnen een tijdslimiet Jons huis overhoop halen. Als dat lukt krijg je een extra leven.

  • Cave Cat 3,000,000 BC
  • Curse of Cleofatra
  • Bonehead the Barbarian
  • Count Slobula's Castle
  • Revenge of Orangebeard
  • Slobbin' Hood
  • Catsablanca
  • Television Wasteland

PC[bewerken]

In de PC demo, zit maar de helft van de levels "Cave Cat" en "Cleofatra". In het volledige spel zitten de volgende levels: