Garito

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Garito ('speelhal' in het Spaans), was een Nederlands belspelprogramma. Het programma bevatte spellen als 'Scramble', 'Reload', 'Molecule' (voorheen: 'Word Chemistry') en 'Keyword'.

Geschiedenis[bewerken]

Garito
Genre Belspellen
Speelduur Ca. 3 uur per aflevering
Presentatie Harold Verwoert
Arlette Adriani
Valerie Zwikker
e.a.
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent 2waytraffic
Uitzendingen
Start 2 augustus 2004
Einde 31 december 2005
Netwerk of omroep SBS6
Net5
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De eerste uitzending van Garito is op 2 augustus 2004. Onder het mom van 'vernieuwende belspelletjes' start SBS6 met een uurtje Garito per dag. Korte spellen en een gezellig duo moeten de kijkers weten te boeien. Wegens succes wordt de zendtijd verlengd, en gaat ook Net5 het programma uitzenden. Hiermee verdwijnt de duopresentatie.

De 100ste uitzending van Garito is op 20 november 2004. De laatste Garito 'oude stijl' wordt begin 2005 uitgezonden. Hierna verdwijnt het programma tijdelijk van de buis. Op 1 september 2005 keert Garito weer terug in een nieuw jasje.

Door de komst van de Gedragscode Kansspelen verdwijnt op 1 januari 2006 de programmanaam Garito en worden er verschillende programma's uitgezonden onder de noemer SBS Games.

Presentatoren[bewerken]

Buitenland[bewerken]

Garito was ook te zien buiten Nederland. Garito 'oude stijl' werd uitgezonden in Denemarken en Roemenië. In Hongarije kennen ze Garito in de vorm zoals het eind 2005 bij ons op de buis te zien was. Ook Polen heeft Garito een tijdje uitgezonden.