Gebruiker:AernoutM/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vanad Group
Oprichting 2005
Sleutelfiguren Ad Nederlof, Oprichter en Executive Chairman
Arthur S. Nederlof, CEO,
Arnoud H. Munneke, COO
Johan Tytgat, CFO
Ronald van Zanten, CPO
Radboud Heinink, Senior Vice President Business Development
Jean Nederlof, Senior Vice President Mergers & Acquisitions
Jeroen van Rijswijk, Senior Vice President
Land Nederland
Hoofdkantoor Capelle aan den IJssel
Werknemers 1.000
Industrie Outsourcing, ICT and Product development
Website www.vanadgroup.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

VANAD Group is een internationaal opererend familiebedrijf en is actief op het gebied van informatie en communicatie. De VANAD Group bestaat uit verschillende bedrijven waartussen synergie bestaat. De bedrijven bedienen gezamenlijk klanten met diensten, producten en advies. Het Nederlandse bedrijf is actief in de ICT, Customer Service, Gezondheidszorg, Transport & logistiek, Document Management en Beveiligde (tele)communicatie. De VANAD Group heeft vestigingen in Londen, Essen, Brussel, New York, Chengdu (China) en Suzhou (China). Het hoofdkantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

2005 Oprichting VANAD Group door Ad Nederlof

2006 VANAD Europe van start

2008 VANAD start consultancy tak

2010 Introductie sourcing mix

2011 Lancering Cimplicity

2013 VANAD gaat internationaal met Babylon

2013 Overname ENOVATION

2014 Opening kantoren in New York en Brussel

2015 Opening kantoor in Essen

2015 Overname Artificial Industry

2015 Partnership Thinking Phones

Onderdelen[bewerken | brontekst bewerken]

VANAD Group is een multinational dat bestaat uit de volgende divisies:

VANAD Outsourcing[bewerken | brontekst bewerken]

Binnen VANAD Outsourcing wordt getracht bedrijfsonderdelen van externen tot maximaal resultaat over te nemen. VANAD Outsourcing is verdeeld in:

VANAD Engage[bewerken | brontekst bewerken]

Het bekendste onderdeel van de VANAD Group is VANAD Engage. De Line of Business neemt het klantcontact over van externe partijen. Het Contact Center biedt outsourcing aan op het gebied van klantenservice in heel de wereld. Medewerkers staan op kantoor of vanuit huis eindklanten te woord. VANAD Engage is ook internationaal actief [1] en bedient klanten in meer dan 15 talen.

VANAD Hosting[bewerken | brontekst bewerken]

VANAD Hosting biedt secure hosting oplossingen aan voor zakelijke dienstverleners. VANAD beschikt over een eigen NEN en ISO gecertificeerd hosting centrum waar veiligheid van data voorop staat.

VANAD Solutions[bewerken | brontekst bewerken]

Binnen VANAD Solutions zijn alle ICT oplossingen die het familiebedrijf aanbiedt ondergebracht. VANAD is een pionier als het gaat om cloud computing. De oplossingen zijn allen geboren en ontwikkeld in de Cloud.

VANAD Logistics[bewerken | brontekst bewerken]

VANAD Logistics levert een Elektronische berichtendienst toegespitst op de Transport en Logistiek sector. De uitgangspunten daarbij zijn vrijheid van netwerken, protocollen, bestandsformaten, betrouwbaarheid en snelheid van gegevensuitwisseling. De services ondersteunen ook aansluitingen op nieuwe overheidsstandaarden zoals bijvoorbeeld OTP.

VANAD Aloha[bewerken | brontekst bewerken]

Het meest in het oog springende product dat in het VANAD cloud lab is ontstaan is VANAD Aloha. Dit cloud based telefoonplatform is een voorbeeld van Software as a Service en wordt door het VANAD Engage zelf gebruikt, en ook verkocht aan externe partijen. Inmiddels zijn ook Zendesk [2]en WhatsApp [3] als koppeling toegevoegd aan VANAD Aloha. Dankzij dit platform kunnen medewerkers thuiswerken. Hierdoor worden, volgens het bedrijf, kosten en ziekteverzuim gereduceerd[4]. Ook de gemeenten Amsterdam en Rotterdam maken gebruik van deze software.

VANAD ENOVATION[bewerken | brontekst bewerken]

ENOVATION is al ruim 30 jaar actief op het gebied van ICT in de gezondheidszorg. Het bedrijf biedt zorginstellingen middels verscheidene producten zoals Cloverleaf en Zorgmail aan hun ICT omgeving te beveiligen. Na jaren een zusterbedrijf geweest te zijn nam VANAD Group eind 2013 een meerderheidsbelang in ENOVATION waardoor het officieel onderdeel van de VANAD Group is geworden[5].

VANAD Sopho[bewerken | brontekst bewerken]

VANAD Group is ook in China actief. VANAD Sopho is gespecialiseerd in het leveren van cloud-based communicatie oplossingen en professional & managed services.

VANAD Knowledge[bewerken | brontekst bewerken]

VANAD Knowledge is actief in drie lines of business:

VANAD Academy[bewerken | brontekst bewerken]

VANAD Academy biedt een breed scala aan trainingen aan. Voor management, medewerker en trainees.

VANAD Insights[bewerken | brontekst bewerken]

VANAD Insights biedt Business Intelligence oplossingen aan, zoals BIRST. Ook consultancy en training op het gebied van Business Intelligence & Analytics.

VANAD Perform[bewerken | brontekst bewerken]

VANAD Perform is de consultancy tak van VANAD. Door het leveren van ervaren managers is het doel performance te verhogen via interim, project en workforce management.


Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

VANAD Group
ENOVATION
Birst
VANAD ALoha
VANAD Insights
VANAD Academy