Gebruiker:An

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoi, ik ben Anneke.

Eerste Wereldoorlog[bewerken]

Ik hou me al enkele jaren bezig met de Eerste Wereldoorlog, gewoon uit interesse. Ik probeer bij Wikipedia.nl zoveel mogelijk aan te vullen over dit onderwerp.

Personages[bewerken]

Alfred von Tirpitz, Alexander Obrenovic, Graaf Caprivi, Ivan Bliokh, Generaal Henry Wilson, Erich von Falkenhayn

Verwante oorlogen[bewerken]

De Frans-Pruisische Oorlog, De Russisch-Turkse oorlog, De Russisch-Japanse Oorlog, De Tweede Marokkaanse Crisis

Vredesonderhandelingen[bewerken]

Het Congres van Berlijn, De Vredesconventie van Den Haag, Het militair verdrag tussen Bulgarije en Rusland

Genootschappen[bewerken]

Het Driekeizerrijk, De Tweebond, De Zwarte Hand

Andere[bewerken]

De Lusitania, De Dumdumkogel, De Russische mobilisatietijd, Het Britse koloniale bezit, De Uhlanen, Oorlogsgraven in de Westhoek, Shell-shock

De Oorlog zelf[bewerken]


Stephen King[bewerken]

Stephen King is mijn favoriete auteur. Ik heb dan ook bijna al zijn boeken. Niet alleen omdat hij thriller en horror schrijft, maar omdat het bij hem precies blijft komen. Zoveel boeken op zo weinig tijd...ongelooflijk. Wist je dat hij dikwijls schrijft over wat hem in zijn nachtmerries is overkomen?


Ondertussen[bewerken]

Het is weer even geleden dat ik mij op de Wiki begaf. Op 28 juli 2004 ben ik bevallen van een flinke zoon, Dries genaamd. En op 17 januari 2006 beviel ik van mijn tweede zoontje, Brecht. Handen te kort, tijd te kort, slaap te kort,... andere mama's zullen dit alleen maar kunnen beamen vrees ik. In de zeldzame vrije momenten kruip ik nu liefst ergens een klein hoekje met mijn dekentje om vlug vlug een dutje te kunnen doen.

Het zijn twee energieke kanjers die de hele dag spelen, zingen, lachen, ravotten, plagen, ruzie maken (met de jongste op kop!), het bloed van onder mijn nagels halen en noem maar op... Dus ik vrees dat er weinig tijd over schiet voor... je raad het al...