Gebruiker:Antonius6317/Nieuwepagina2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De vermissing van Tammy Niver, is een onopgeloste vermissingszaak uit 1993 en vond plaats in de staat Michigan in Amerika.[1]

Tammy Niver
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Tammy Lorraine Niver
Geboren 31 mei 1969
Gebeurtenis Vermist sinds 1993

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Niver werd geboren in 1969. Ze kreeg twee dochters. Gregory Agnew was vader van de jongste dochter. Ze werkte bij een stomerij en was bezig met een studie boekhouding. Had diabetes.

Vermissing[bewerken | brontekst bewerken]

Niver was net klaar met haar werk bij de stomerij en bracht haar twee kinderen naar een vriendin om een boodschap te doen. Omdat haar auto het niet deed leendde ze die van een vriendin. Nadat ze de volgende ochtend de kinderen niet had opgehaald belde de vriendin haar werk, daar was ze niet verschenen. De vriendin bracht de kinderen naar een andere vriendin. Later die middag hadden ze beide nog niks van Niver gehoord, ze had de kinderen nog niet opgehaald en de geleende auto nog niet teruggebracht. Se vriendin en een andere vrouw belde de politie om haar als vermist op te geven.

Eerder op de dag trof iemand een verlaten auto aan, een blauwe Mercury uit 1979, op een drukke weg in de buurt van de universiteitscampus en de Huron rivier. De portier stond nog open en de autosleutels zaten er nog in. De auto werd in beslag genomen tot de eigenaar zich zou melden. Later die dag belde een vrouw de politie van Washtenaw County om haar vriendin Tammy Niver als vermist op te geven. De auto stond niet op naam van Niver en het duurde even voordat de politie door had dat het de auto was die Niver van haar vriendin had geleend.

Haar vermissing was een tijd lang groot nieuws in het stadje Ypsilant.

De politie ging gelijk uit van een misdrijf mede doordat ze drie keer per dag insuline moest hebben. En begonnen samen met de plaatselijke bevolking een grootschalige zoekactie en zette helikopters in, duikers gingen de Huron-rivier in en er werd met honden in het bos gezocht. Ondanks de inzet werd ze niet gevonden. Omdat Niver onvindbaar bleef kreeg vriendin Martha tijdelijk de voogdij over de kinderen van Niver.

Het idee onstond dat ze mogelijk slachtoffer was geworden van de Michigan-moorden, een reeks onopgeloste moorden die plaatsvonden in Michigan en een tijd lang in het nieuws waren. Vrouwen werden naakt en verminkt langs wegen gevonden. Er werd er een man opgepakt die werd beschuldigd van meerdere van deze moorden, alleen ten tijde dat Niver verdween zat deze man al 23 jaar vast, maar de angst onder de gemeenschap bleef bestaan.

De politie trok haar bewegingen na zoals de boodschap die ze zou doen. Ze kwamen erachter dat ze wat moest ophalen in een woning die ze met haar ex-vriend Gregory Agnew deelde. Ook Agnew belde de volgende dag de politie om Niver als vermist op te geven. Hij zei dat hij haar die avond had gezien en zich erg veel zorgde maakte.[2]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vanwege de vermissing van Tammy Niver werd in 2020 een speciale aflevering over haar gemaakt door Investigation Discovery genaamd “Murder in Ypsilanti: Keith Morrison Investigates”.[3]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]