Gebruiker:Arch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Bredevoort animated flag.gif
Deze gebruiker is geboren en getogen in Bredevoort
Dinxperlo animated flag.gif
Deze gebruiker woont in Dinxperlo
Verklaring onderdelen wapen.svg
Deze gebruiker heeft interesse in Heraldiek
Moers 1604.jpg
Deze gebruiker heeft interesse in Vestingbouwkunde
+800 Deze gebruiker is de dader van meer dan 800 nieuw aangemaakte artikelen
+8000 Deze gebruiker is de dader van meer dan 8000 bestanden op Wikimedia Commons
TimeDead.jpg
Deze gebruiker heeft de leeftijd van
47 jaar en 231 dagen
(17557 dagen)

Goedenacht, welkom op deze gebruikerspagina. Ik lever sinds eind 2006 (9 jaar, 7 maanden en 17 dagen) bijdragen op Wikipedia. Op 12 maart 2007 heb ik me geregistreerd als Arch.

Archmedus.svg

Tussen januari 2012 en december 2013 werkte ik onder mijn echte naam Henk Boelens. Het werken onder eigen naam voldeed niet aan de volle tevredenheid om persoonlijke redenen, waardoor ik in december 2013 besloot een nieuwe gebruikersnaam te nemen; Archmedus, een duidelijke verwijzing naar mijn eerste gebruikersnaam, "Arch", ik/mij dus. Onder deze naam heb ik slechts enkele weken (uitgezonderd op Commons) gewerkt, sinds januari 2014 kon het account hernoemd worden naar mijn oude gebruikersnaam uit 2007 zodat "ik" weer "ik" ben.

Interesses[bewerken]

Hoewel mijn interesses vrij breed lagen van; kastelen, vestingwerken tot en met (streek)geschiedenis heb ik mij voornamelijk toegelegd op het tekenen van ruim 5.000 vectorafbeeldingen van (Nederlandse) wapenschilden en vlaggen. Het werken met Scalable Vector Graphics (SVG) blijft een persoonlijk ontwikkelingsproces, waardoor ik vooral constant werk aan verbetering en het onderhoud van de afbeeldingen. Voorlopig doe ik geen grote bijdragen meer voor deze Wikipedia, (Zie ook: De oorlog op Wikipedia: bericht uit de loopgraven). Voor vragen en/of opmerkingen over deze wapenafbeeldingen ben ik hier bereikbaar.

Pleidooi

Wikipedia is erg verslavend, ondanks dat ik zeer veel moeite blijf hebben met bepaald inconsequent beleid en vooral de mentaliteit van sommige gebruikers. Ik vind het zelfs hypocriet. Vooral bijvoorbeeld op gebied van de zogenaamde E-waarde waar veel gebruikers hun zin door drukken. Veel (volgens mijn visie) goede artikelen worden (soms) genomineerd voor verwijdering, terwijl op Wikipedia daarentegen voor een periode van enkele jaren (!) een artikel online heeft gestaan over een verzonnen (!!!) standbeeld! Daarnaast zijn fictieve zaken zoals: Pokémonfiguren, Harry Potters toverstokken, er is hier wel ruimte voor pornoacteurs, waslijsten met bewoners uit Eriks insectenboek, vage sterrennevels waar soms amper meer over te vertellen in dan twee feiten, zelfs een Griekse relhond en Bokito (gorilla) waarvan de laatste kennelijk puur e-waarde heeft vanwege zijn aanval op 'n bezoeker, enz. enz. enz. Maar sommigen willen geen e-waarde toekennen aan Susannah Mushatt Jones iemand die 116 jaar is met op 12 anderstalige wiki's een lemma heeft of voetballers die minstens in 1 betaalde wedstrijd hebben gespeeld. Vooral omdat Wikipedia:Relevantie per onderwerp nog altijd geen richtlijn is, waardoor veel artikelen de facto vogelvrij zijn. (Zie ook: Wikipedia:Te beoordelen pagina's waar regelmatig lemma's op gedropt staan die soms al jaren bestaan.) Erger dan inconsequentie is intolerantie en egotripperij. Mensen die kennelijk hun zin willen doordrijven, niet de doelstellingen samenwerking hoog in het vaandel hebben staan, slechts dogmatisch bouwen aan hun eigen ego in plaats aan deze encyclopedie. Er zijn de mensen die bronloos schrijven die bronverzoeken doen, amper artikelen aanmaken, maar wel op de verwijderpagina's actief zijn, kritisch zijn naar de waarde van een artikel maar zelf onzin plaatsen, Nieuwelingen niet bijten maar oudgedienden naschoppen, enz. enz. enz..

Gelukkig zijn er op Wikipedia nog altijd mensen werkzaam die wél uit het juiste hout gesneden zijn, want juist de onderlinge SAMENWERKING maakt dit project uniek. Je weet wie je bent!

Sterren[bewerken]