Gebruiker:Bathrooms3890/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Solid Surface betekend letterlijk vertaald, vast oppervlak. Dat duidt al meteen op één van de belangrijkste eigenschappen. Het materiaal heeft een gladde structuur zonder naden en poriën waardoor het product zeer hygiënisch en dus onderhoudsvriendelijk is. Dit in combinatie met zijn vochtbestendige eigenschap, maakt het materiaal zeer geschikt voor in de badkamer.

Solid Surface is een verzamelnaam voor materiaal dat bestaat uit een combinatie van aluminiumtrihydraat (ATH), acryl, epoxy en/of polyester gebonden natuurlijke mineralen en pigmenten. Nadat de mal is voorbereid om te gieten, wordt het materiaal gemengd en ontgast in een al dan niet geautomatiseerde gietmachine om vervolgens in de holte van de mal geïnjecteerd te worden. Er zijn veel afwerkingen beschikbaar, waaronder gelcoat, mat, glanzend, metallic en gestructureerd.

Het materiaal hardt chemisch uit en in de oven verwarmt tot een solide product. Met behulp van hand- en machinaal gereedschap wordt het product afgewerkt. Fabrikanten van grotere oppervlakken kunnen ook CNC machines gebruiken. Voor alle, behalve de eenvoudigste klussen, vindt oppervlaktefabricage meestal plaats in de werkplaats, waarna het eindproduct wordt geassembleerd en geïnstalleerd op de werkplek.

Solid Surface is naadloos te verlijmen waardoor vrijwel elke beschadiging kan worden gerepareerd. Het materiaal is steeds tot in de kern gekleurd, robuust, krasvast en tegelijk een zacht en warm materiaal met oneindig veel mogelijkheden.

De robuustheid van het materiaal zorgt ervoor dat bijvoorbeeld bijtende stoffen het oppervlakte niet aantasten. Dit maakt het product heel duurzaam. Door zijn productsamenstelling is Solid Surface een verstandige lange termijnkeuze.


Solid Surface is ideaal voor het interieur dankzij zijn luxueuze matte look en het compleet ondoordringbaar oppervlak.

Kortom, Solid Surface is een uiterst geschikt materiaal dankzij zijn antibacteriële en stijlvolle eigenschappen. Een opkomende markt voor het solide oppervlak is in commerciële en industriële omgevingen, waar de niet-poreuze eigenschappen, gecombineerd met duurzaamheid, vernieuwbaarheid en antibacterieel, het materiaal bij uitstek maken voor veel ontwerpers en architecten.

Kleuren[bewerken | brontekst bewerken]

Solid Surface is verkrijgbaar in honderden kleuren en visuele texturen, van effen kleuren tot gemarmerd of granieteffect. Het brede scala aan kleuren en texturen, evenals de mogelijkheid om het materiaal op maat te kleuren voor grote projecten is erg aantrekkelijk. Vooral ziekenhuizen gebruiken grote hoeveelheden vaste ondergrond voor gootstenen, douches, verpleegstations en wandbekleding, omdat de naadloze eigenschappen kieren en spleten elimineren die schadelijke bacteriën herbergen.

Toepassingen[bewerken | brontekst bewerken]

Opzetkommen Solid Surface

Het materiaal is vooral te zien in badkamers:

·        Wandpanelen

·        Wastafels

·        Waskommen

·        Ligbad

·        Douchebakken

·        Accessoires

Tegenwoordig wordt het materiaal meer en meer gebruikt. Je ziet het ook al terugkomen in de keuken, voor het werkblad, de spatwand,...

Her en der wordt het ook al gebruikt voor wandpanelen, balies, toonbanken etc. in winkels, ziekenhuizen, andere openbare gebouwen, ...

Merken[bewerken | brontekst bewerken]

Dzignstone