Naar inhoud springen

Gebruiker:Callidecalliditist/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Incalliditeit is een ernstige vorm van onwetendheid. Het wordt gekenmerkt door het niet geïnteresserd zijn in het Gymnasium, of er niet aan deelnemen. Mensen met incalliditeit zijn vaak niet in staat om Griekse of Romeinse teksten te vertalen; ze komen zelden verder dan "veni, vidi, vici".

Incalliditeit kan zich op verschillende manieren uiten. Vaak zegt een incallide, "Zo hé, is dat nou latijns ofzo??", of, "Hé, ik kan romeins praten! Pecunia non olet!" Het verschil in bouwstijlen (b.v. het verschil tussen barok en rococo) niet kunnen zien. Het niet kunnen onderscheiden van vazen en beeldhouwkunst behoort ook tot deze groep. Vaak is dit gepaart met uitspraken als,"Het lijkt allemaal zo op elkaar!" Maar het blijft niet alleen bij het Latijn. Veel incalliden kunnen niet het Oud-Grieks lezen. De 'μ' wordt genoemd als "die rare u", de β wordt gelezen als ß en de π "is helemaal geen letter want het is van wiskunde!". Deze ernstige vormen worden ook veelvuldig waargenomen met het suprioriteitscomplex die brugklassers met Latijn hebben tegenover Grieks.

Er zijn verscheidene oplossingen voor deze aandoening, zoals het deelnemen in een gymnasium opleiding. Pas rond het vierde leerjaar is men echt in staat zich te identificeren als een callide, en allicht ook als intellectueel. Medicijnen zijn er niet, alhoewel het bezoeken van musea en naar steden zoals Trier en Rome gaan, oogt te helpen. Daarnaast kan onderwijs van een bekwaamde leraar een groots effect hebben op de calliditeit.

Iedereen die niet geboren is met de achternaam Calis, wordt als incallide geboren. Het is niet besmettelijk, alhoewel het hebben van incalliditeit wel als "cool" gezien wordt onder incalliden. Uit vele gedragsstudies blijkt dit groepsdruk te zijn, gepaard met faalangst.[1]

Er is een groot tekort aan calliden in de randstad. [2]

Incallide komt van het Latijnse 'callus' dat slim betekent.

Incalliden zijn vaak niet vaderlands gezind en zien de glorie van koning Willem-Alexander van Oranje-Nassau niet in.

  1. https://www.mindmasters.nl/kennisbank/zelfvertrouwen/groepsdruk/
  2. https://www.rtlnieuws.nl/economie/tekort-aan-hoger-opgeleiden-amsterdam