Naar inhoud springen

Gebruiker:Daedalus~nlwiki/De PlatenPers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De PlatenPers is een radioprogramma, gepresenteerd door Tim Dekker en Joram van Hartingsveldt en werd uitgezonden op de lokale omroep van Heerhugowaard, de Herato. De eerste uitzending was te beluisteren op donderdag 9 september 1999 tussen 20.00 uur en 22.00 uur. De laatste uitzending was donderdag 5 april 2001.

Verleden[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma was oorspronkelijk bedacht om de vinyl platen van Herato te registreren. Na enkele uitzendingen kwam deze taak op de tweede plaats terecht en werd er steeds meer hedendaagse muziek gedraaid. Er werden ook vele items geïntroduceerd, waarvan de populairste onder andere de Tijdmachine, het Gedicht van de Week, Micha's Plaat en de Omgekeerde Wereld waren. Luisteraars konden bij enkele van de items participeren en zo vaak kans maken om de zogeheten gouden PlatenPersPlaquette te winnen. Een gouden plaat, gesigneerd door de twee presentatoren.

Toen begin 2000 het jongerenprogramma THOF startte, kwam één van de presentatrices daarvan, Bianca Groen, vaak als studiogast naar De PlatenPers. Andere vaak terugkerende studiogasten waren David en Micha, Jorams oudere broers.

Het einde van het programma kwam onverwachts. Doordat de stekker uit de omroep werd getrokken, kon ook dit programma niet meer terugkeren in de ether. De pogingen om het programma bij een andere omroep onder te brengen liepen op niks uit.

Heden[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 2005 is Joram begonnen met het digitaliseren van de bewaarde opnames van het programma. Tevens schrijft hij alle gesproken teksten zo nauwkeurig mogelijk uit. Als dit werk gedaan is, zal het op internet worden geplaatst en kunnen geïnteresseerden de opnames opvragen.

Toekomst[bewerken | brontekst bewerken]

Aangezien begin 2006 Tim verhuisde naar het zuiden des lands zit een toekomstige samenwerking tussen hem en Joram er voorlopig niet in. Wellicht wordt er nog één keer een afscheidsaflevering gemaakt door beide heren, al dan niet met gasten. Deze zal dan echter alleen via internet te beluisteren zijn. Mogelijk worden er dan ook video-opnames gemaakt, waarvan dan een DVD te bestellen zal zijn.