Naar inhoud springen

Gebruiker:Demi Maxime/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Sergio Fontana[bewerken | brontekst bewerken]

Sergio fontana (Amsterdam, 13 Mei 2003) is een Nederlands acteur, en model. Sergio is geboren in een multiculturele omgeving met een Peruaanse moeder met Italiaanse achtergrond en een half Surinaams / Indische vader. Sergio heeft zijn hele leven tussen veel verschillende culturen geleefd. Daarnaast is hij tweetalig opgevoed. Hij spreekt vloeiend Nederlands en Spaans. Doordat hij in verschillende culturen heeft geleefd heeft hij op jonge leeftijd ook de engelse taal goed geleerd. Sergio is opgegroeid met muziek, kunst en sport. Met de Chubbuck technique cursus op zak is Sergio een van de meest aanstormende talenten van 2021.

Acteerdebuut[bewerken | brontekst bewerken]

Fontana’s acteerdebuut kwam in de eerste Netflix Original film Forever Rich. Hier speelt hij de rol van het witte masker. Sergio Fontana debuteert als Witte Masker in Forever Rich op Netflix. Forever Rich is geschreven door Gouden Kalf winnaars Shady El-Hamus (De Libi, Nightshade) en Jeroen Scholten van Aschat (De Libi, Fenix).

Hij speelde in diverse Nederlandse films en televisieseries, waaronder Maysa. Deze short film is genomineerd voor Het Nederlands Film Festival voor beste debuut in de short-film categorie.

Modellencarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Van jongs af aan staat Fontana al voor de camera. Zo heeft hij verschillende commercials op zijn naam staan voor onder andere Nickelodeon.

Personal[bewerken | brontekst bewerken]

Fontana heeft daarnaast ook een brede achtergrond in de sport. Opgegroeid in een gezin met getalenteerde ouders zowel in de sport als in de muziek en kunst wereld zijn zijn ambities nooit klein geweest.