Gebruiker:Demorginal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Demo staat gewoon voor Deventer moordzaak met een knipoog naar mijn beroep (docent scheikunde en ICT). Doordat op een van de webfora over de Deventer moordzaak mijn gebruikersnaam was gekaapt heb ik daar de naam demoriginal gebruikt. Bij het aanmaken van de gebruikersnaam hier is mij de letter i eenmaal ontglipt.

Om tijdens de discussies op webfora over de Deventer moordzaak, zoals op de website van Maurice de Hond niet oneindig in herhalingen te vervallen heb ik mijn bevindingen opgeschreven op mijn website: https://deemzet.nl.

Deze website heeft enige validiteit verkregen toen de ACAS in 2014 een verwijzing naar deze website opnam in haar tekst om te beargumenteren dat een hernieuwd onderzoek naar het moment van overlijden op zijn plaats was. In het vervolg daarop werd ik betrokken bij onderzoek van de Nationale Recherche in deze materie, maar ook in een onderzoek naar de omstandigheden waaronder het mobiele gesprek van Louwes met het latere slachtoffer had plaatsgevonden. Dat mobiele gesprek werd volgens het vonnis van Den Bosch (9 februari 2004) als belastend voor Louwes werd beschouwd. Het resultaat van dit onderzoek leidde er vervolgens toe, dat het parket alsnog besloot - tegen het advies van de ACAS in nota bene - ook dit onderwerp op de agenda van het (pre-)herzieningsonderzoek te plaatsen.

Beide onderzoek mondden uit in processen verbaal, die op mijn website kunnen worden geraadpleegd.

Ook was ik zijdelings betrokken bij het DNA onderzoek, maar mijn bijdrage werd op een kritiek moment geblokkeerd, vermoedelijk door Aben.

Meer recent werd ik geraadpleegd door mr. Knoops in de aanloop van het definitieve herzieningsverzoek. Bij die gelegenheid bleek dat hij niet over het proces-verbaal betreffende het mobiele gesprek beschikte. Dat manco heb ik bij die gelegenheid kunnen repareren.