Gebruiker:DirkD

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Leraar, Wiskundige Natuurkunde als opleiding, en al heb ik nooit spijt gehad van die keuze, met het verstrijken van de jaren groeit het besef dat Wiskunde ook een mogelijkheid was geweest. Meestal ben ik niet echt onder de indruk van de artikelen in Wikipedia. Vergeleken met de Winkler Prins van 20 jaar terug staat de Wiki nog nergens. Maar de Engelse Wikipedia laat zien dat er toch wel iets van te maken valt. Dus als we met een heleboel mensen nog lang en hard werken ...

Enkele van mijn dada's binnen mijn vakgebied: p-adische getallen (het was de rode link daar naartoe die me overhaalde om zelf ook iets te schrijven), algebraïsche getallen, vlakke en hoger-dimensionale Euclidische meetkunde, differentiaalmeetkunde, relativiteit en hoge energie fysica, Euler-Lagrange en Hamiltonformalisme in de mechanica, ... De lijst is lang vrees ik, en - voor de duidelijkheid - in geen enkel van die onderwerpen ben ik echt gespecialiseerd. Om echt nog te studeren ontbreekt het me jammer genoeg aan tijd.

Ik durf van mezelf zeggen dat ik vrij behoorlijk schrijf (bijna stond hier: 'redelijk goed'). Ik hoop alleen dat mijn stijl niet al te storend Vlaams is voor Nederlandse lezers.

Deze artikelen in de Wiki bevielen me wel: