Gebruiker:Donald Trung/Krause

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

“Krause Publications” is een Amerikaanse numismatische boekenbedrijf gevestigd in Iola, Wisconsin, de Verenigde Staten van Amerika. Dit boeken bedrijf verkoopt wereldwijd numismatische catalogi, deze bron is niet bepaald moeilijk te vinden in Nederland of België en in de Openbare Bibliotheek van Groningen zijn alle boeken van Krause Publications te vinden, indien iemand numismatische artikelen wil uitbreiden kunnen zij gewoon naar een grote lokale bibliotheek gaan en deze boeken 📚 vinden, ik neem niet zomaar informatie over van andere wiki’s zonder het eerst zelf te kunnen verifiëren en ik zou iedereen adviseren om zelf deze boeken 📚 te lezen en/of lenen om de artikelen te verbeteren. Ik heb zelf $ 20,- van mijn eigen geld 💴 uitgegeven om het boek “Cast Chinese Coins” (Gegoten Chinese Munten) van David Hartil te kopen en zou iedereen adviseren om hun onderzoek niet bij alleen Google of Microsoft Bing te laten.

Andere bronnen die ik vaker gebruik.[bewerken | brontekst bewerken]

  • Art-Hanoi, incidenteel ontdekt omdat de eigenaar van de website deze link 🔗 overal op Wikipedia en Wikimedia Commons zat toe te voegen maar deze website is waarschijnlijk de beste online bron over Viëtnamese kèpèngs (totdat ik natuurlijk al die informatie en meer naar Wikipedia bracht. 😉🤩).
  • BabelStone (Andrew West) voor Tangut en Khitan gerelateerde onderwerpen.
  • Dr. Luke Roberts van de Universiteit van Californië te Santa Barbara voor Japanse en Riukiuaanse munten, soms ook Chinees maar is slecht voor Koreaanse munten.
  • Primal Trek (Gary Ashkenazy) en zijn wel onderbouwde “blog” voornamelijk voor Chinese munten en Chinees (bij)geloof, was (totdat ik het op Wikipedia toevoegde) de beste niet-Oosterse website voor Koreaanse munten.
  • Charm.ru (Chinese Coinage Website) voor Japanse en Chinese munten, ook voor Vietnamese kèpèngs. Over het algemeen is deze website goed voor het opzoeken van afbeeldingen en de eigenaar (Dhr. Vladimir Belyaev) is geïnteresseerd om zijn afbeeldingen naar Wikimedia Commons te uploaden. Deze website heeft veel interessante artikelen over kèpèngs maar is voornamelijk een afbeeldingen website.
  • Zeno.ru (Oriental Coins Database), ook van Vladimir Belyaev.
  • Calgary Coin & Antique Gallery, een Canadese antiekgallerij die veel informatie over Chinese munten heeft.
  • Numista, een verzameling van numismatische onderwerpen, heeft handige artikels maar ik kom wel vaak feitelijke fouten tegen op deze website.
  • Sudokuone, raar genoeg een Sudoku website maar bezit veel informatie over Viëtnamese munten.

Tangutologie/Tangoetologie[bewerken | brontekst bewerken]

Disclaimer: Ik noem deze bronnen hier zodat mensen zelf kunnen verifiëren of wat in de artikelen waar is of niet, als iemand deze artikelen wil uitbreiden kunnen zij zelf deze bronnen of andere bronnen gebruiken, ik wordt niet door deze websites betaald (in tegenstelling tot wat Dirk Beetstra denkt) en ik zeg niet dat je deze websites moet gebruiken, dit is alleen een verzameling van bronnen die veel informatie over Oosterse kèpèngs bezitten.

Sent from my Microsoft Lumia 950 XL with Microsoft Windows 10 Mobile 📱. --Donald Trung (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 2 nov 2017 16:30 (CET)