Gebruiker:FlorianVH/Margrietschool

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Margrietschool
Algemeen
Locatie Woerden, Nederland
Vestigingen 3
Opgericht 1995
Type Basisschool
Denominatie Protestant
Overig
Website http://www.margrietschoolwoerden.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Margrietschool is een protestants-christelijke basisschool in de wijken Snel en Polanen en Waterrijk in Woerden. De school heeft ongeveer 400 leerlingen.

Vestigingen[bewerken | brontekst bewerken]

De Margrietschool beschikt over 3 vestigingen. De school begon met de hoofdvestiging aan de Alpenstraat in Woerden. In deze vestiging zitten de groepen 1 t/m 4 (2011/2012). Naast de hoofdlocatie heeft de school 2 dependances, welke beide zijn gehuisvest aan de Oeralstraat. Eén van deze twee bestaat uit de zogenoemde "schoolwoningen". In dit gebouw huisvesten de groepen 5. Als laatste heeft de school de bovenbouwlocatie, een voormalig gebouw van KBS de Regenboog.

Sporthal[bewerken | brontekst bewerken]

Tussen de depedances Oeralstraat en schoolwoningen bevindt zich een grote sporthal. Deze wordt gebruikt om gymlessen te verzorgen voor de groepen 3 t/m 8. Voor de groepen 1 en 2 is zijn er 2 kleinere gymzalen in de hoofdvestiging (anno 2012), welke samen ongeveer een gelijke of grotere oppervlakte hebben als de sporthal aan de Oeralstraat.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

De Margrietschool werd opgericht in 1995. De school startte met leerlingen van de R. de Jagerschool.

Brede school[bewerken | brontekst bewerken]

Op de Margrietschool is er tussen- en naschoolse opvang. Ook worden de lokalen en aula('s) soms gebruikt voor o.a. cursussen voor de leerlingen.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • De Margrietschool is lid van SPCO Het Groene Hart.