Naar inhoud springen

Gebruiker:Frank Geerlings/Toelichting/Toekomstmuziek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik ben bezig met het opruimen van oude teksten waar nog staat dat dingen in de toekomst gaan gebeuren, terwijl die tekst door de werkelijkheid is ingehaald, of die dusdanig niet-tijdloos is dat het binnenkort problemen gaat geven. Bijvoorbeeld:

  • In 2015 zal de Noord-Zuidlijn zijn voltooid
  • De parade zal dit jaar weer in het Martin Luther King-park plaatsvinden van 23 tot 29 mei

Ook dingen die nu weliswaar nog verre toekomst zijn kunnen het beste worden geformuleerd zodanig dat als het niet wordt aangepast, het nog steeds waar is.

Ongedaan maken[bewerken | brontekst bewerken]

Bent u het niet met mij eens? Was ik te rigoureus? Dat geloof ik meteen. Het is een heel werk om van iedere bewering te verifiëren of die veilig is om te schrijven naar de voltooide tijd. Als er stond "de brug zal in 2015 voltooid zijn" dan vind ik niet dat ik dat kan veranderen in "de brug werd in 2015 voltooid". Dat kan alleen als ik heb kunnen vaststellen dat dat daadwerkelijk zo is. Kan ik het niet snel verifiëren, dan haal ik het weg, want zoals het er nu staat is het fout.

Weet u zeker dat iets daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, zet dan vooral de tekst weer terug. Pas het dan natuurlijk even aan zodat het in de voltooide tijd is geformuleerd, dus zonder het woord zal en dergelijke. Het liefst staaft u uw bewerking met een bronvermelding.