Naar inhoud springen

Gebruiker:GoldenRuben/Kladblok2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Planetbase is een ruimte- strategie Videospel het werd ontwikkeld door Madruga Works. Het werd uitgebracht op 16 oktober 2015 voor Microsoft Windows en op 8 januari 2016 voor OS X. het doel van het spel is het om een succesvolle basis op een verre Hemellichaam te bouwen

Planetbase is een videospel, ontwikkeld door Madruga Works, dat zich afspeelt in een virtueel heelal. Het werd op 16 oktober 2015 uitgebracht voor Microsoft Windows en op 8 januari 2016 voor OS X. Het doel van het spel is om een menselijke kolonie op een ver hemellichaam te vestigen, en daar een basis te bouwen om er te overleven.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

De speler krijgt de opdracht om een groep kolonisten te leiden en een buitenpost bouwen op de planeet waar ze geland zijn en de kolonisten aan het leven te houden

Er zijn 4 verschillende planeten met elke hun eigen moeilijkheidsgraad. Zo als een Woestijn planeet dat wordt door de meeste spelers als de makkelijkste planeet aangezien omdat hij een hoge lichtintensiteit heeft. Waardoor de zonnepanelen waar de basis zijn Elektriciteit mee opwekt op hoge vermogen kunnen werken. Maar bij de 2de planeet die moeilijker is, De ijsplaneet. Door zijn dichte atmosfeer is er veel minder lichtintensiteit waardoor zonnepanelen alleen op de helft van hun volledige capaciteit kunnen werken. Je kan dan als ondersteuning windturbines bouwen, maar die zijn niet constant met hun energie-uitgave. De 3de is een maan van een gasreus zonder atmosfeer. je hebt daar veel asteroïde die inslaan, maar de zonnepanelen werken op volledige vermogen. 4de en de laatste wat als de meeste spelers als moeilijkste wordt aangezien. Is een maan van een gasreus met dynamische weer en wolken en die beïnvloeden je windturbines en zonnepanelen vermogen.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

De speler krijgt de opdracht om een groep kolonisten te leiden op de planeet waar ze geland zijn, en er een basis te bouwen om de kolonisten in leven te houden.

Er zijn 4 verschillende planeten met elk hun eigen omstandigheden en een oplopende moeilijkheidsgraad. De eerste is de woestijnplaneet, door de meeste spelers als de makkelijkste opgevat omdat hij een hoge lichtintensiteit heeft, waardoor de zonnepanelen waar de basis zijn elektriciteit mee opwekt op hoog vermogen kunnen werken. De tweede planeet is de ijsplaneet. Door zijn dichte atmosfeer is de lichtintensiteit veel lager, waardoor zonnepanelen op slechts de helft van hun volledige capaciteit kunnen werken. Ter ondersteuning kunnen windturbines gebouwd worden, maar hun energieproductie is niet constant. De derde is een maan van een gasreus. Deze maan heeft geen atmosfeer. Er slaan daar veel asteroïden in, maar de zonnepanelen werken er op vol vermogen. De vierde en moeilijkste is eveneens een maan van een gasreus. Deze maan heeft wel een dynamische atmosfeer, met onder meer wolken, en die beïnvloedt de energieproductie van de windturbines en de zonnepanelen.

Externe links en bronnen[bewerken | brontekst bewerken]