Gebruiker:Haaftjlv/GarretGraff

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Garrett M. Graff, Montpelier (Vermont), V.S., (1981) is een Amerikaanse journalist en auteur.

Hij is voormalig redacteur van Politico Magazine en hoofdredacteur van Washingtonian Magazine in Washington D.C..[1] Hij is voorts lector aan Georgetown University in de studies Journalistiek en Public Relations op Mastersniveau.

Afkomst en opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Graff werd in 1981 geboren en daarna opgevoed in Montpelier (Vermont). Als student aan Harvard University was hij redacteur van de Harvard Crimson. Hij gaf stages bij ABC News' politieke unit en Atlantic Monthly. Hij was plaatsvervangend nationaal perschef voor Howard Dean's presidentiele campagne en was behulpzaam bij het creeren en onderhouden van Dean's website.

Later aanvaardde hij de post van vicepresident van Communicatie bij Echo Ditto, Inc., een Consultatiebureau voor Technologie, gevestigd in Washington, D.C. In 2005 was Graff de eerste blogger, die geaccrediteerd werd als journalist aan het Witte Huis.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • The First Campaign. Farrar, Straus, and Giroux, 2007, ISBN 9780374155032.
  • The Threat Matrix: Inside Robert Mueller's FBI and the War on Global Terror. Little, Brown and Company, 2011.[2].[3]
  • Angel Is Airborne: JFK's Final Flight From Dallas, 2003.
  • Raven Rock: The Story of the U.S. Government's Secret Plan to Save Itself—While the Rest of Us Die. Simon & Schuster, 2017. ISBN 9781508237877.[4]

Biografie Speciale Aanklager Robert Mueller[bewerken | brontekst bewerken]

Graff heeft op zich genomen de biografie van Speciale Aanklager en voormalig FBI-hoofd Robert Mueller te schrijven. Hij verschijnt regelmatig op televisie om de ontwikkelingen van Muellers onderzoek naar de connectie van de Trumpcampagne en -organisatie en de Russische overheid.[5]

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Graff trouwde in 2013 met Katherine Frances Birrow in Barnard, Vermont. Zij is stafchef voor president Donald J. Laackman van Champlain College in Burlington (Vermont) en zij fungeert als lid van de directie van Vermont's Publieke Radio.