Gebruiker:Hansvdkruijf/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Quintalle Nix
Quintalle Nix
Persoonsgegevens
Geboren Heerlen, 1971
Nationaliteit Nederlandse
Beroep(en) Fotograaf
Oriënterende gegevens
Stijl(en) Portretfotografie
[www.quintallenix.nl Website]
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Quintalle Nix (Heerlen, 1971) is een Nederlands fotograaf.

Nix heeft een academische opleiding als Docent Beeldende Vorming en heeft zich daar als fotograaf ontwikkeld. Ze studeerde in 2010 af aan de Fotoacademie Amsterdam.

Haar afstudeerproject ‘Forty-up’ werd genomineerd voor de Photoacademy Award 2010 en geëxposeerd in De Melkweg Galerie. Gedurende haar opleiding aan de Fotoacademie ging Quintalle aan de slag als freelancer voor grote opdrachtgevers als Akzo Nobel. Na haar afstuderen werkte ze voor bladen als VPRO gids en Quote Magazine. In 2011 werd zij genomineerd voor de PANL Award #21 in de categorie ‘Editorial’. Haar werk is gepubliceerd in o.a. Passionate Magazine en PS Het Parool. Tegenwoordig richt zij zich steeds meer op haar vrij werk en het exposeren hiervan, waaronder recentelijk op het Fotofestival Naarden. Haar portret "Jula" is genomineerd voor de prestigieuze Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2017, een toonaangevende internationale portretfoto competitie georganiseerd door de National Portrait Gallery in London.

In januari 2016 publiceerde Nix samen met kunstenares Gaïd Ombre het boek Hollandse Naakten, waarin bekende Nederlandse vrouwen, waaronder Barbara Barend, Isa Hoes, Jasmine Sendar, Marian Mudder, Marion Pauw, Saskia Temmink, Alwien Tulner en Sylvana Simons, naakt zijn geschilderd en gefotografeerd. De geportetteerde vrouwen verbeelden voor het kunstenaarsduo de kracht en kwetsbaarheid van vrouwen van deze tijd.

In mei 2016 was Quintalle Kunstenaar van de Week in het AVRO/TROS programma Opium op 4. In juli 2016 exposeerde ze haar werk op het Torenkamerfestival in het Vondelparkpaviljoen.

Quintalle richt zich vooral op het portretteren van vrouwelijk naakt. Kwetsbaarheid is een rode draad die iedere keer weer terugkeert in haar werk, een kwetsbaarheid die volgens Quintalle het meest zichtbaar wordt als mensen zich blootgeven voor de camera.