Jasmine Sendar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jasmine Sendar
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1 december 1977
Land Vlag van Curaçao Curaçao
Werk
Jaren actief 1994-1999 (model)
1999-heden (actrice)
2009-heden (zangeres)
Genre(s) Pop
Label(s) Mostiko
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Actief in Jameerah
Functie(s) Zangeres
Jaren actief in formatie 2008 - 2011
Actief in Fourlicious
Functie(s) Zangeres
Jaren actief in formatie 2011 - heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jasmine Sendar (Willemstad (Curaçao), 1 december 1977) is een Curaçaos actrice en zangeres van de meidengroep Fourlicious (voorheen Jameerah).[1]

Privéleven[bewerken]

Sendar begon haar carrière als model en liep bij vele modeshows. In het verleden was Sendar miss bikini 1995, Miss Spring 1996 en Miss Beautiful Black 1997 en 1998. Ze stopte met haar modellencarrière om verder door het leven te gaan als actrice.

Sendar was getrouwd met een sportschoolmanager, met wie zij een zoon heeft maar van wie zij later scheidde.[2]

Televisie[bewerken]

Sendar speelde van 4 juni 1999 tot 28 februari 2001 de rol van Bibi Zuidgeest in de soap Goudkust van SBS Broadcasting. Van 10 oktober 2001 tot 19 januari 2009 speelde Sendar de rol van Kyra Isarin in de BNN-soap Onderweg naar Morgen. Gastrollen speelde Sendar in onder meer Spangen, Bon Bini Beach (Yorin), Bradaz (NPS) en Costa! (BNN).

Daarnaast was ze tussen 2004 en 2005 te zien in de dagelijkse fotosoapserie Jong Zuid, die via mobiele telefoon en internet kon worden gevolgd. Sendar speelde hierin de rol van Rabia El Baquira. Na drie seizoenen werd Jong Zuid stopgezet.

In 2007 deed Sendar mee aan Sterren Dansen op het IJs. Ze danste samen met Michał Zych. Ze verloren de skate-off op 3 maart van Thomas Berge.

Na Sendars vertrek uit Onderweg naar Morgen deed ze mee in de Belgische serie Oud België.[3] Oorspronkelijk zou Oud België een film worden, maar er werd uiteindelijk besloten om er een miniserie van te maken.

Sendar speelde in 2010 in twee afleveringen mee in SpangaS als zichzelf. Hier besteedde ze aandacht aan Veilig Verkeer Nederland waar ze ambassadrice van was.

Voor RTL 4 presenteerde ze in 2012 en 2013 het programma LifestyleXperience.

In 2013 speelde Sendar in Malaika, een Nederlandse soapserie die sinds 25 maart 2013 werd uitgezonden door de commerciële televisiezender RTL 5. De serie gaat over het wel en wee van het personeel in het zorgcentrum Malaika.

Sendar was in 2013 en 2014 Coassistencia, de assistente van Jörgen Raymanns alter ego Edsel bij de quiz Ken je ABC waarin het publiek werd getest op de kennis over de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao). Deze quiz was een onderdeel van het televisieprogramma Zo: Raymann.

Voor RTL 7 presenteerde ze samen met Tatum Dagelet en Edmee Verstraten in 2015 het programma Alles voor de man.

Film[bewerken]

Sendar speelde de rol van Natasja in de film Volle maan. In 2004 kreeg ze een kleine rol in de Amerikaanse film Mindhunters; ze speelt hierin een vriendin van Jennifer (Cassandra Bell). In 2012 speelde ze een bijrol in de film Benjamin Wolf.

Muziek[bewerken]

Sendar nam een single op samen met Goudkust-collega Lieke van Lexmond met de titel Tell Me, Tell Me. Voor de film Volle maan nam Sendar samen met Chantal Janzen en Lieke van Lexmond het nummer Break Away op, dat op de soundtrack van Volle maan staat.

In 2004 gaf Sendar samen met Tanja Jess, Charly Luske, Sonja Silva, Lieke van Lexmond, John Williams, Ivo Chundro, Dieter Troubleyn en Carolina Dijkhuizen vijf concerten onder de noemer Costa! in concert.[4] Op 19 mei 2009 werd bekendgemaakt dat Sendar deel ging uitmaken van de meidengroep Jameerah.[5] Tijdens het Filmfestival van Cannes 2009 stelde de groep zich voor aan het grote publiek.[6]

Na onenigheid met de manager vertrokken Sendar en de andere drie vrouwen echter uit Jameerah om daarna met zijn vieren verder te gaan als Fourlicious.[1]

Kledinglijn[bewerken]

Sendar presenteerde in 2014 haar eigen kledinglijn binnen het nieuwe modemerk Rock & Royal. De collectie, onder de naam Loved by Jasmine.

Externe links[bewerken]