Gebruiker:Heer Herbergier/Kladblok
Dit is het persoonlijke kladblok van Heer Herbergier.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.
Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.
Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
- Enkele handige links
- Andere testplaatsen
Stadherberg de Mol is gevestigd in één van de oudste panden van Delft. Het voormalige Stadsondelinghenhuys, gebouwd omstreeks 1563, is op 14 maart 1980 in gebruik genomen als Middeleeuwsch thema-restaurantStadsherberg de Mol.
Oorsponkelijk was het pand ruim 70 meter diep en lag de achterzijde aan de Burgwal. Op een onbekend moment is van het achterste deel de kapconstructie verwijderd om er enkele extra verdiepingen op te zetten. Dit deel van het pand heeft hierdoor zijn oorspronkelijke karakter geheel verloren. Meest recent was in dit deel van het pand De Bierfabriek gevestigd.
In eerste instantie werd alleen de begane grond gebruikt als Taveerne. Rond 1985 zijn ook de 1e en 2e verdieping in gebruik genomen als Groote Sael resp. Weesen Sael voor besloten gezelschappen of voor de inmiddels vermaarde Oopen Breughel Avonden.
In 1999 is op de begane grond nog een Sael in gebruik genomen onder de naam Kloostersael. In 2018 is dit deel omgevormd tot een Middeleeuwsche kroeg onder de naam Broeder Lazarus.
Stadsherberg de Mol laat voor velen de Middeleeuwen herleven. Elke week worden er oop vrijdag en zaterdag Troubadouravonden verzorgd. Deze kunnen ook voor besloten gezelschappen verzorgd worden, tot maxcimaal 350 personen.
In 2022 was Stadsherberg de Mol het decor van een aflevering van Keuringsdienst van Waarde, waarbij dit TV-programma op zoek ging naar wat nu echt werd verstaan onder de term "bourgondisch". In Delft vond men het juiste antwoord.