Gebruiker:JZ85/vwc

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo JZ85/vwc,
welkom op Wikipedia! Ik zag dat je het het artikel {{{1}}} hebt aangemaakt. Jouw artikel is verwijderd omdat het gekopieerd was van een andere bron en daardoor niet geschikt is voor Wikipedia, zie ook Wikipedia:Auteursrechten.
Mocht je de eigenaar van de geplaatste tekst zijn dan kun je overwegen deze vrij te geven via WP:OTRS, overweeg daarbij vooraf wel het volgende om teleurstellingen te voorkomen:

  1. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia, zie ook WP:REL. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via WP:OTRS.
  2. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten. De kans dat een tekst kan blijven bestaan op Wikipedia is dan ook groter. Uiteraard moet de tekst wel voldoen aan richtlijnen die bij punt 1 genoemd staan.

Om teleurstellingen en overbodig werk te besparen is het slim vooraf te overwegen of je de tekst wilt vrijgeven via OTRS in het licht van de bovenstaande punten. Eventueel kun je ook overwegen om alleen de copyright disclaimer onderaan je webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL". Voor vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk of op mijn overlegpagina.
Veel plezier op Wikipedia!

Documentatie​

Doel

Het doel van sjabloon vwc (verwijderd wegens copyrightschending) is om gebruikers vriendelijk op de hoogte te stellen van het verwijderen van hun artikel en daarbij uitleg te geven over het vrijgeven van teksten.

Gebruik

Gebruik dit sjabloon door de volgende code te plakken:
{{subst:Gebruiker:JZ85/vwc|artikel}}