Gebruiker:Jcwf/archief

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

JCWF --

I can't read Dutch, so I'm sorry if I'm putting this on your user page instead of your talk page. I had to block several IP addresses in the range of yours because someone was jumping from address to address Thursday night and vandalizing the English wikipedia. I haven't tried unblocking anyone before, but I'll try it now and hope that it will work. It was only intended as a temporary ban because of that user's vandalism. -- Zoe

Ik moet bekennen dat ik een beetje triest naar het scherm zit te staren. Ik heb met veel plezier aan wiki meegedaan, maar sinds ik besef dat er geen enkele rechtsbescherming is en we dus allemaal verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor het onvermijdelijke gekopieer om ons heen is de lol er wel af. Ik had gehoopt dat mn mede wikipedianen wat serieuzer op dat probleem zouden ingaan maar het antwoord is eerder strijdlust en uitdagerij. Pieter je bent een bewonderenswaardig tekenaar maar is het ook verstandig wat je doet? Bijv. weer een foto zonder bronvermelding? Mooi hoor die Matterhorn, maar kan dat niet in de rechtzaal gebruikt worden: 'Kijk Edelachtbare, men doet maar'? Ook al is het mogelijk je eigen foto... En dan dat verhaal over Kortrijk van een nieuwe gebruiker, mooi verhaal hoor, maar nu dus wel een bronvermelding van het omgekeerde soort: kijk dit heb ik lekker gekopieerd. En dat laten we dan netjes staan...


I hope this is the right page. I saw your comment (Sibley-Ahlquist). Of course it should be Ralliformes (having just typed Galliformes in the previous line, I obvious still had it in my head). In the paper, the Gruiformes, which traditionally includes rails, are represented by the crane.

Ralliformes is a new order for the rails and crakes, Galliformes, is as you say, the chickens etc.

The cladogram is wrong! I am an idiot! I will do again, Jim


The bad news is that I'm a chemist too! Your diagram is much better than mine, what is the technique/software for doing something like that? As far as I can tell, as a non-biologist, the only minor point is a missing "h" in Paleognathae. Incidentally, should my messages be here, if not where?
your comments on my stupidity were too kind. I know that rails aren't galliformes, so why did I do it? thanks, Jim

Je opmerking over de snel veranderende taxonomie (van vogels) is helemaal juist. Het is moeilijk om daar een goede modus in te vinden. Pragmatisme is denk ik de beste oplossing. Hypatia 25 jul 2003 09:34 (CEST)


Helemaal mee eens Hypatia. Het lijkt me wat dat betreft dat we gewoon eerlijk moeten zijn en laten zien dat er verschillende indelingen bestaan en mogelijk zijn. Dan wordt het misschien wel een beetje ingewikkeld en krijg je meerdere bladzijden naast elkaar, maar zodra er meer helderheid komt kan dat altijd aangepast.

(Ter zijde: dit soort discussies worden meestal op de overleg bladzijde die bij de gebruiker bladzijde hoort gehouden) Jcwf


Bedankt voor je berichtje. Op de Engels Wikipedia zijn ook bezig met de auteursrechtelijke kant van de zaak, zie: Avoid Copyright Paranoia Waakzaamheid is natuurlijk geboden, maar overdreven angst is volgens mij niet nodig. Auteursrecht is geen doel op zich, het moet de auteur toelaten zijn werk economisch te exploiteren. Daarom mag hij iedereen verbieden het te plunderen. Maar zal een auteur echt de moeite doen om te beginnen procederen tegen Wikipedia? Wikipedia zou wel eens onder de uitzondering voor onderwijs en wetenschappelijk onderzoek kunnen vallen, afhankelijk van de regels van het land waar Wikipedia zich bevindt. Wikipedia als organisatie kan in Europa eventueel beschouwd worden als een tussenpersoon die een dienst aanbiedt op het net (vergelijkbaar met een BBS provider), zij zijn niet aansprakelijk voor wat de gebruikers uitspoken (onder bepaalde voorwaarden).Het sop is de kool gewoon niet waard. Wikipedia is niet te vergelijken met P2P-filesharing. Misschien moet er een meldpunt komen op de hoofdpagina, waar auteurs kunnen melden dat materiaal van hen gekopieerd werd. Natuurlijk moet er wel een eerlijke procedure komen, een soort 'notice-and-takedown' procedure.

Misschien woon je al te lang in de V.S., waar procederen een nationale sport is. Hier is het nog altijd vrij onpopulair, gelukkig maar. 212.239.206.123 31 jul 2003 21:56 (CEST)

Dat laatste is natuurlijk afhankelijk van de definite van het woord 'hier'. Misschien ben je even vergeten dat je bezig bent op een Amerikaanse computer iets in te typen? Je bent hier niet in de Benelux, eerder in the good ol' USA met een veel beter rechtsstelsel dan in welk land ook. Zeker beter dan dat rare Nederland met zijn verplichte drugs, homohuwelijk en euthanasie. Bush heeft nog veel werk te doen met zijn gevecht tegen de krachten van het kwaad. Jcwf

Jij geen NPOV, dan ik ook niet, Jaap, of was dit ironisch bedoeld? Anyway, de VS waar recht spreken aan amateurs (jury) wordt overgelaten, en rechtsdienaren regelmatig hun kiezers moeten paaien, waar je met geld alle recht van de wereld kan kopen, waar je vrijuit gaat als je bekend genoeg bent van film en tv, waar basale burgerrechten nog bevochten moesten worden toen men in Europa al vergeten was dat men ze ooit niet gehad had, waar het recht van de sterkste natuurlijk niet verenigbaar is met een internationaal strafhof, waar een kind elke dag een eed van trouw op moet rispen (daarvan leer je volgens mij dat een eed blijkbaar maar een houdbaarheids datum van +1 dag heeft) en .. (dit zal je aanspreken) waar creationisme in een aantal staten wettelijk verplichte schoolkost is, ... leuk land de VS, ik ga er volgende maand weer op vakantie, zou er zelfs wel een tijdje willen wonen, maar dat rechtssysteem, brrrrr. Erik Zachte 1 aug 2003 01:15 (CEST)
Grijns ;-)}. Maar het heeft ook zn mooie kanten hoor Erik. En ja, ik was uiteraard enigszins ironisch bezig.. Mijn punt was: Nederlanders denken dat al dat gedoe hun straatje wel voorbij zal gaan, ook al typen ze berichten in een Amerikaans fenomeen als wiki. Dat Amerikaanse karakter wordt dan algauw afgedaan met oh maar daar doen we hier toch niet aan.. Ik vind dat zo naief. Als wiki al onder een rechtsysteem te vangen is, is het wel dat van de US. En zo hoort dat ook, vinden velen hier. Jcwf 1 aug 2003 01:40 (CEST)

Hoi Jaap, je was me voor met de geschiedenis van Warschau, dat scheelt alweer een boel werk. Ik denk wel dat ik de algemene karakteristiek (oorlogschade, wederopbouw) weer naar voren wil halen, omdat ik het wel prettig vind dat de inleidende alinea behalve een paar droge feiten (naam, ligging, grootte) ook een enkel opvallend kenmerk van een stad bevat. Dat kan dan verderop natuurlijk worden uitgediept. Fransvannes 7 aug 2003 20:01 (CEST)

Je overlegpagina is trouwens vol (dat wil zeggen: ik kan er niets meer aan toevoegen en ik krijg deze waarschuwing: Deze pagina is 31 kilobyte lang. Pagina's langer dan 32 kb zorgen voor problemen op sommige browsers. Het is daarom waarschijnlijk een goed idee deze pagina in meerdere pagina's te splitsen).Fransvannes


Dank je wel voor die taalfouten. Die had ik eigenlijk eerst beter moeten checken, alvorens die templates aan te maken. Ik ga ze nu snel allemaal verbeteren voordat ik naar bed gan. gelukkig is de wikipedia weer lekker snel, na de hardware upgrade. :-) jeroenvrp 10 aug 2003 03:02 (CEST)


Ha! leuk dat je dr n water bijgeplaatst hebt uit Vlaanderen. Er moeten er nog veel meer zijn. Doeg. Baudouin 15 aug 2003 01:47 (CEST)

Ongetwijfeld. overigens eau komt van aqua,maar geldt dat ook voor a,e,ij enz?
Niet rechtstreeks. Het Frans is een dochtertaal van het Latijn, het Nederlands niet. Maar de a-varianten zijn wel verwant. Fransvannes 15 aug 2003 09:38 (CEST)

Hi! Thanks for saying Welkom. While I understand some written Dutch, I have no active knowledge of it - so sorry for writing back in English. I have this account mostly for making interwiki links between the different languages. --Zenogantner 29 aug 2003 20:38 (CEST)


Leuk stukje dat bij Desiderius Erasmus. Ezel 1 sep 2003 01:59 (CEST)



hi Jaap, is er nog gevaar dat Isabel bij je langs komt? TeunSpaans 16 sep 2003 10:28 (CEST)