Gebruiker:JeroenvB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik heet inderdaad Jeroen en ben vanaf 2005 af en toe actief op Wikipedia. Meestal lees ik, soms verbeter ik wat dingen en nog zeldzamer is het schrijven van een artikel.

Nuvola apps display.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van informatica
Duke (Java mascot) waving.svg
Deze gebruiker kan programmeren in Java.
Nuvola apps mozilla-firebird.png
Deze gebruiker gebruikt Mozilla Firefox
Crystal win apps.png
Deze gebruiker gebruikt Microsoft Windows
NRC Deze gebruiker leest het NRC-Handelsblad.
Flag Groningen.svg
Deze gebruiker komt uit Groningen

WikiMapper[bewerken | brontekst bewerken]

Voor mezelf heb ik een klein tooltje in elkaar geflanst dat ik de WikiMapper noem. Bij dit tooltje geef je een naam van een onderwerp op als startpunt en vervolgens krijg je in grafische vorm alle links naar andere onderwerpen gepresenteerd. Door op een onderwerp te klikken krijg je te zien waar dit waar naar linkt. Op dit moment is het alleen nog maar een speeltje waarmee je bijvoorbeeld kunt zien hoevel degrees of seperation er tussen 2 onderwerpen zitten, maar ik gat het zeker nog wat uitbreiden. Een voorbeeld plaatje staat op [1] en de software is op te halen van [2]

WikiMapper is in Java geschreven en zou moeten werken met alle Java versies 5 en hoger, maar ik heb het alleen op Java 6 getest. Installeren kan door de zip file uit te pakken in de directory waar je WikiMapper wilt installeren. Eventueel kun je in conf/wikimapper.properties instellen waar de wikimapper begint en een eventuele HTTP proxy. Starten kan door de meegeleverde wikimapper.cmd file te starten. Hierbij wordt er wel van uit gegaan dat er een juiste Java versie op het Windows pad aanwezig is. UNIX adepten kunnen zelf vast een scriptje in elkaar zetten. Op- en aanmerkingen zijn welkom.