Gebruiker:Karo~nlwiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Geïnteresseerd in

De pagina over Vlaams Blok toont zie je een typisch probleem met een wiki: het lukt niet om over politieke zaken eensgezindheid te bereiken, dus trekt ook dit artikel op niets. Toch is het Vlaams Blok "een groep of vereniging die kennelijk en herhaaldelijk discriminatie of segregatie bedrijft of verkondigt" (recent arrest). Hetzelfde probleem zie je op de engelstalige wikipedia, waar volgens het neutraliteitsidee zelfs creationisme nog evenwaardig is aan evolutietheorie...

De oplossing kan zijn om de pagina in twee (of x) te splitsen, en elke groep haar standpunten te laten vertegenwoordigen. Langs de andere kant kan je dit soort zaken ook te ver drijven.

Ik ga een eerste poging ondernemen om tot een andere tekst over het Blok te komen. Ik heb een voorstel gedaan op de overleg pagina van het Vlaams Blok artikel. Het kan er wel op uitdraaien dat het artikel effectief in drie splitst, een poging-tot-neutrale inleiding, en dan verschillende standpunten. Ik ben echter voorstander van het Blok serieus te behandelen. Er zijn al tientallen partijleden veroordeeld voor negationisme, er zijn fotos van partijleden die de hitler-groet brengen, vzw's van het Blok zijn veroordeeld wegens herhaaldelijk, bewust, systematisch aanzetten tot discriminatie, de partij heeft zeer duidelijke racistische standpunten, en in het bestuur ervan zitten mensen die racistisch en fascistisch gedachtegoed aanhangen en verspreiden. En dat is eigenlijk een objectief standpunt, met hopen bewijsmateriaal. Kortom, het zal er om spannen.