Gebruiker:KatSet/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

The Rhythm Junks[bewerken | brontekst bewerken]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De groep werd eind 2003 opgericht door harmonica speler Steven De Bruyn en drummer Tony Gyselinck in de omgeving van Gent. Aanvankelijk was de groep een little big band met 4 blazers, tegenwoordig zijn ze een trio.

De drie leden hebben een totaal verschillende achtergrond, maar creëren in hun samenspel een groter muzikaal draagvlak dan de optelling van hun uit jazz, pop, rock, funk, soul en blues bestaande genen. Drie muzikanten, drie generaties, en toch met de neuzen in dezelfde richting. Hun muziek zou je kunnen omschrijven als Indie Roots.

Het mission statement van The Rhythm Junks is een straffe, originele mix creëren die lak heeft aan hokjes en afgelijnde genres en bovendien internationale allure en ambitie heeft. The Rhythm Junks zijn muzikale avonturiers die in deze setting grenzen verleggen en de muren tussen muziekstijlen steen per steen afbreken. Beaten Borders, als het ware.

The Rhythm Junks concerteerden ondermeer al naar China, Japan, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Polen, Italië en de UK.

Op hun derde album Beaten Borders (2013) krijgen we de gestripte versie van The Rhythm Junks. De blazerssectie van de vorige albums Virus B-23 (2004) en Pop Off (2007) maakte plaats voor een immense ruimte om te experimenteren. De bewijsdrang is tegelijk getemperd, de meer lichtvoetige partjes werden eruit gesneden en er zit een algemene lijn in die de focus legt op de songs. De muziek werd bewust klein gehouden, de solo’s staan niet meer zo in het spotlicht, het geheel klinkt en voelt aan als een muzikale dagdroom en toch vermijden ze ook hier weer die al platgetreden paden.

Steven De bruyn – vocals, harmonica, slide guitar, omnichord; Jasper Hautekiet – bass, vocals, keys; Tony Gyselinck – drums, electronic percussion.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

'"http://www.muziekcentrum.be/identity.php?ID=132604"'

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

   Virus B-23 (2004)
   Pop Off (2007)
   Beaten Borders (2013)

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

   Amazing Glue (2004)
   Power to Reality (2004)
   Join the Bus (2007)
   The Machine (2007)
   Best Kept Secret (2008)
   Checking In (2013)

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

   Officiële website '"http://www.therhythmjunks.com/"'