Gebruiker:Kroonmeister/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Perspectief BV arbodienstverlening
Rechtsvorm BV
Oprichting 01-01-2002
Oprichter(s) Wim Wijnholds
Eigenaar Familie Wijnholds
Sleutelfiguren Wim Wijnholds, Peter Wijnholds en Folko Jan Wijnholds
Land Nederland
Hoofdkantoor Harderwijk
Werknemers 500+ (2023)
Sector Arbodienstverlening
Website www.perspectief.eu
Portaal  Portaalicoon   Economie

Perspectief Groep BV (arbodienst)[bewerken | brontekst bewerken]

Perspectief Groep bv is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in personeelsmanagement - en verzuim, arbeidsveiligheid en kwaliteit. Kort gezegd een "arbodienst". Het werd opgericht door Wim Wijnholds in 2002 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grotere arbodiensten in Nederland.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

1996:Wim Wijnholds en zijn broer André werken bij een groot schoonmaakbedrijf, waar ze ideeën uitwisselen over het starten van een eigen bedrijf.[1]

2001:In augustus verlaat Wim zijn baan na een verschil van inzicht met zijn toenmalige werkgever. De mediator moedigt hem aan om een andere baan te zoeken of voor zichzelf te beginnen.

2002:Op 1 januari richt Wim Perspectief op. Hij wordt vergezeld door zijn broers Peter en Folko Jan, die zich al snel na de start bij het bedrijf voegen.

  • Peter, met een achtergrond in Human Resource Management, neemt de eerste P&O-klussen op zich.
  • Folko Jan, voorheen werkzaam in een ziekenhuis, besluit na negen maanden om zijn baan op te zeggen en aan de slag te gaan als verzuimconsultant voor Perspectief.

2003:Perspectief maakt een enorme groei door. Peter en zijn collega spelen een cruciale rol in het werven van nieuwe klanten en leggen het fundament voor het huidige klantenbestand van het bedrijf.

2004:André, de vierde broer, sluit zich aan bij Perspectief en brengt zijn achtergrond in Personeel & Organisatie in. Hoewel het oorspronkelijke plan was om zijn vaardigheden te combineren met ICT, bleek er te veel werk te zijn op het gebied van ICT, waardoor hij zich daarop concentreerde.

2018:Het ICT-team van Perspectief wordt ondergebracht in een apart IT-bedrijf genaamd CAMAS IT,[2] waar André directeur van wordt.

2019: Winnaar van de award van ONVZ zorgverzekeraar: De Vitaalste Organisatie van Nederland[3]

2023: Perspectief neemt STL-verzuim over[4]

Heden en toekomst[bewerken | brontekst bewerken]

  • Perspectief Groep bv heeft inmiddels meer dan 500 medewerkers en heeft diverse kleinere bedrijven overgenomen. Het bedrijf geniet een landelijke dekking.
  • Het bedrijf streeft ernaar zowel de ontwikkeling van het bedrijf zelf als de ontwikkeling van het personeel te bevorderen. Het investeert in trainingen en hoogwaardige materialen om dit te realiseren.
  • De visie van Perspectief is gebaseerd op het ontwikkelen en benutten van de unieke talenten van elk individu, ten behoeve van zowel het individu zelf als de organisatie.
  • Wim Wijnholds is optimistisch over de toekomst van Perspectief Groep bv, aangezien het succes van het bedrijf dagelijks wordt bevestigd. Het bedrijf blijft zich inzetten om de werkwijze te verbeteren en verwacht positieve resultaten in de komende jaren.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

https://www.perspectief.eu

Noten

  1. Ons verhaal. www.perspectief.eu. Geraadpleegd op 7 juni 2023.
  2. Over ons. www.camasit.nl. Geraadpleegd op 7 juni 2023.
  3. Vitaalste bedrijf nederland perspectief beste~1821194. www.deondernemer.nl. Geraadpleegd op 7 juni 2023.
  4. Triest, Vincent, Arbodienst Perspectief neemt STL Verzuim over. Transport en Logistiek Nederland (13 maart 2023). Geraadpleegd op 7 juni 2023.

Categorieën:[bewerken | brontekst bewerken]