Naar inhoud springen

Gebruiker:LKAm19/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

TEC/ CADCollege[bewerken | brontekst bewerken]

TEC/ CADCollege is een opleidingsinstituut en uitgever gericht op kennisoverdracht op het gebied van CAD (Computer Aided Design). Het bedrijf is een Autodesk Training Center (ATC), een Autodesk Publisher (ADN) en een Certification Centre (ACC). TEC/CADCollege biedt cursussen aan, is uitgever van Nederlandstalige hand- en studieboeken, verzorgt MBO- en HBO-opleidingstrajecten en ontwikkelt educatieve software. TEC/ CADCollege is opgericht op 1 januari 1984 en is gevestigd in Nijmegen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

TEC staat voor Twente Engineering Consultancy en is opgericht op 1 januari 1984 in Enschede door ir. R. Boeklagen. Tijdens de eerste jaren hield TEC zich hoofdzakelijk bezig met de advisering over de implementatie van CAD-systemen bij bedrijven. Vaak werd daarbij geadviseerd over de overstap van de tekentafel naar een computertekensysteem. In 1988 bood TEC/ CADCollege haar eerste CAD-cursussen aan. De opleidingen worden onder andere gegeven door oprichter en eigenaar ir. Ronald Boeklagen. Inmiddels worden cursussen aangeboden voor de technische tekenprogramma’s AutoCAD, Inventor, Revit en 3ds Max. De cursussen worden gegeven van basis – tot expertniveau. Vanaf het jaar 2000 biedt TEC/CADCollege ook HBO-trajecten aan. Onder de naam CADTools biedt TEC/CADCollege gratis online ondersteuning aan cad-gebruikers. In 1988 publiceerde TEC haar eerste hand- en leerboek. De boeken worden onder de naam Computer Ondersteund Ontwerpen nog steeds jaarlijks gepubliceerd. In 1991 is TEC tevens begonnen met het uitgeven van educatieve software. De huidige naam TEC/CADCollege is in gebruik genomen in 2002.

Awards[bewerken | brontekst bewerken]

TEC/ CADCollege is meermalen onderscheiden [1]. In 2006, 2007 en 2008 ontving TEC/CADCollege de award voor Best Autodesk Training Center of the Benelux. Deze onderscheiding is uitgereikt door Autodesk. De score voor deze award moet een algemeen tevredenheidscijfer zijn van minimaal een 9 aangaande zaken als het functioneren van de docent, de organisatie en begeleiding, de lesomgeving en het cursusmateriaal. In 1999 ontving bovendien docent, schrijver en oprichter van TEC/ CADCollege ir R. Boeklagen de award voor Best ATC Instructor of the year. Daarnaast ontving TEC/ CADCollege in 2001 een award voor ‘Beste idee op educatief vlak’.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]