Gebruiker:Liberbits

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Liberbits is de naam van een adviesbureau in Malta over de wereld van nieuwe crypto financiën, blokketentechnologieën, tokens en vooral de Bitcoin. Vandaar dat in het bedrijfsnaam LiɃerBits het Bitcoin symbool (Ƀ) is verwerkt. De naam verwijst naar hoe de computerwetenschappers en uitvinders met nieuwe technologie datacommunicatie in de vorm van de kleinste informatie eenheden (de Bits) censuurvrij kunnen houden.

Vrijheid van meningsuiting (op het internet) en het behoud van netneutraliteit zijn belangrijke grondrechten. Het internet moet een censuurvrij, open en gelijkwaardig wereldwijd netwerk blijven om deze grondrechten te waarborgen. Op deze manier kan de datacommunicatie van de bits in vrijheid plaatsvinden. Het is verder het fundament voor het verwezenlijken van een gelijkwaardig en open financieel wereldwijd netwerk op basis van blokketentechnologie. Het Bitcoin netwerk is op dit moment het beste voorbeeld van een nieuw open, gelijkwaardig, censuurvrij wereldwijd financieel netwerk waarbij in principe bits als unieke eenheden binnen de blockchain als digitaal contant geld fungeren zonder derde partijen. Het is een belangrijke technologische revolutie en de volgende stap binnen het verwerkelijken van een censuurvrij internet van geld en waarde transacties. Geld en waarde transacties zijn uiteindelijk een vorm van datacommunicatie en menselijke interactie. Bitcoin verwezenlijkt censuurvrije communicatie van waarde transacties en democratiseert de macht van geld over een gelijkwaardig peer-to-peer netwerk zonder banken. Dit is een uniek feit in de menselijke geschiedenis. Nog nooit heeft de mens de beschikking gehad over geld zonder muntheren of banken. Bovendien, nog nooit heeft de mens beschikking gehad over gezond geld dat niet kan worden gemanipuleerd door muntheren of banken. Bitcoin representeert in feite een nieuwe vorm van digitaal goud als het internet van geld.

Het reflecteren en adviseren over deze ontwikkelingen is de missie van LiɃerBits. Dit wordt o.a. gedaan in de vorm van Nederlandse artikels op de Nederlandse website ₿este Ƀank. Deze referentie site over de wereld van nieuwe financiën is opgezet om gratis kennis en meningen te delen over de nieuwe paradigma verschuiving die op gang is gezet en de mensheid kan aangrijpen voor het verwezenlijken van een betere, vrije en meer gelijkwaardige wereld. Zonder gezond en vrij geld zal een samenleving ongezonder en onvrijer worden.