Gebruiker:Lokaas12/Kladblok61

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Routebeschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

De weg begint op afrit Schleswig-Nord vn de B201 en vormt de westelijke, tot vierbaans autoweg uitgebouwde randweg van Schleswig. De weg loopt in zuidelijke richting en kent bij afrit Schleswig-Süd de aansluiting van [[Bundesstraße 77|B77}}. De weg loopt in zuidoostelijke richting Busdorf, Haddeby kruist het riviertje de Haddebyer Noor. de weg loopt verder via de rondweg van Fahrdorf en komt door Borgwedel, |Güby, Fleckeby, Kosel en Eckernförde. In het noorden van de stad Eckernförde sluit in Aansluiting Eckernförde de B203 aan samen lopen ze in zuidelijk richting door de stad en kruisen ze het riviertje de Windebyer Noor. In het zuiden van de stad buigt de B203 op een kruising in zuidwestelijke richting af. De weg loopt door Altenhof en Neudorf-Bornstein. De weg passeertGettorf, Blickstedt en Neuwittenbek/Altenholz met een rondweg.. De weg loopt nu alls vierbaans autoweg door de stad Kiel kruist het Nord-Ostsee-Kanaal en sluit iets verder naar het zuiden in Aansluiting Kiel-Stadion de B503 aan. Ten zuidenwesten vn het centrum van Kiel kruist de B76 bij Aansluiting Kiel-Mitte de B215 en loopt vanaf her de [[Bundesstraßeen sluit in de Kiel-Barkauer Aansluiting de B404 aan afrit Kiel-Ostring sluit de B502. De weg passeert Raisdorf, waar in Aansluiting Raisdorf en B202 in oostelijke richting afsplitst,. De B76 loopt in zuidelijke richting en kruist het riviertje de Schwentine en passeet Preetz met een rondweg en komt vervolgens loopt de weg in zuidoostelijke richting door Lehmkuhlen, Wittmoldt, kruist deKleiner Plöner See komt door Plön waar ze een samenlooop kent met de B430, de weg kruist het riviertje de de Schwentine, Bösdorf}}met een rondweg langs Neudorf en

Eutin waar in Aansluiting Eutin een trompetknooppunt, de L134 aansluit. De B76 loopt nog door Röbel en langs Süsel en sluit bij afrit Eutin aan op de A1.
Vervanging

Tussen afrit Euting en een kruising in het noordoosten van Scharbeutz is de B76 vervangen door de A1 en de B432

Voortzetting

Vanaf de kruist met de B432 in het noorden van |Scharbeutz looopt de B76 in zuidelijke richting Timmendorfer Stranden Niendorf en bereikt de Aansluiting Lübeck-Travemünde-Nordwest een trompetknooppunt, waar B76 aansluit op de B75.